2024-05-02 07:06Pressmeddelande

City Gross väljer The Bond till ny huvudbyrå

Sara Andersson, marknads- och kommunikationsdirektör City GrossSara Andersson, marknads- och kommunikationsdirektör City Gross

Under våren gick City Gross, en av Sveriges ledande livsmedelskedjor, ut i pitch för att hitta en ny kommunikationspartner. Nu står det klart att uppdraget landar hos The Bond.

City Gross, som är en del av familjeföretaget Bergendahls, grundades i Hässleholm och är idag etablerat på drygt 40 orter från Trelleborg i syd till Sundsvall i norr. Kedjan har under åren gjort sig känd för sitt starka färskvaruerbjudande och Sveriges bredaste livsmedelssortiment – en position man vill förstärka ytterligare med hjälp av det nya byråsamarbetet.

Efter en gedigen urvalsprocess tillsammans med byråvalskonsulten Gunilla Bergh, landade valet på The Bond.

– Konkurrensen om matvarukunderna är stenhård och det är viktigt för oss att fortsätta utvecklas och stärka upp vår kommunikation både strategisk och kreativt, säger Sara Andersson, marknads- och kommunikationsdirektör på City Gross. The Bond var den byrå som bäst mötte våra förväntningar och krav. Vi ser fram emot att tillsammans förstärka vår position som Sveriges mest prisvärda dagligvarukedja.

Uppdraget omfattar såväl långsiktig som taktisk kommunikation och inleds med en större satsning på att bygga City Gross varumärke på nationell nivå.

– Vi är imponerade över det arbete som redan är påbörjat. Och jag vågar påstå att det här är ett drömuppdrag, kanske till och med en perfect match mellan vårt och City Gross team i form av värderingar och resultatfokus, säger Anna Kling Hult, kundansvarig på The Bond.

The Bond har sedan starten 2014 haft en stark tillväxtkurva och är idag närmare 25 medarbetare. Med fokus på strategi, kreativitet och relation har byrån gedigen erfarenhet av att arbeta med såväl strategi som produktion för varumärken inom ett flertal branscher, inte minst FMCG. City Gross ansluter nu till raden av nya uppdragsgivare som under året inlett samarbete med The Bond, däribland Nordstan, Västtrafik och Triumf Glass.

 


Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Vi erbjuder en färskvaruhall och storhandel under samma tak och alla våra butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier. Vi har landets bredaste sortiment av livsmedel. Det är skånska familjeföretaget Bergendahls som äger City Gross. Hösten 2021 gick Axfood in som delägare och äger idag 9,9 %.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
Kommunikationschef
Rebecca Wictor