2013-02-28 08:15Pressmeddelande

City Gross utmanar med tryggt svenskt kött

null

Larmen om fläskfilé utklädd till oxfilé, salmonellasmittad färs och ompackat kött får konsekvenser för handeln. På familjeägda City Gross menar man att det inte finns genvägar till kvalitet när man arbetar med livsmedel och tar nu tydlig ställning för att den som vill vara säker på vad man äter skall välja svenskt kött.

I helsidesannonser i dagspress och på skyltar i butikerna går City Gross fr o m idag ut och tar tydlig ställning för att den som vill vara säker på vad man äter skall välja svenskt kött.

– I 20 år har vi hållit fast vid att allt vårt färska kött skall vara svenskt och varje nytt medielarm om köttfusk stärker oss i vår övertygelse om att vi därmed gör konsumenterna en stor tjänst, säger Peter Lund, VD på Bergendahls som äger och driver City Gross.

På City Gross motiverar man sitt val med att svenskt kött håller världsklass utifrån hårda djurskyddslagar och att det ökar tryggheten för konsumenterna. Att det stämmer bevisas bl a av att risken att smittas av salmonella av svenskt kött i princip är obefintlig och att medielarmen om kött oftast gäller importvaror.

Även när det gäller att behålla kompetensen om kött på butiksnivå, har man på City Gross gjort tvärtom. Man är den enda kedjan i Sverige som valt att allt färskt kött man säljer är svenskt och styckas och packas av kunnig personal i alla butiker. Därmed kan man erbjuda såväl konsumentrådgivning på plats, som unika styckdetaljer, lokala svenska specialiteter och färs butiksmald minst tre gånger dagligen.

Bergendahls startade 1922 och är idag ett av landets fem största svenskägda familjeföretag och det hundraåttonde största (enl Veckans Affärer). Koncernen äger och driver de 33 City Gross-butikerna, landets fjärde största dagligvarukedja.

________________________________________________________________

För mer information:

Peter Lund, VD Bergendahls, 0736-20 82 00Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor
Kundkontakt
Kundkontakt