2018-07-12 16:31Pressmeddelande

City Gross stöttar bönderna: Vidtar åtgärder

null

Sommarens varma månader med brist på nederbörd har skapat stora problem för landets bönder. För att underlätta under den svåra perioden vidtar City Gross därför flera åtgärder.
– Vi tar situationen på största allvar och vill fortsätta, precis som vi gjort i 25 år, med att stötta de svenska bönderna på alla sätt som vi kan, säger Mats Sjödahl, vice vd och inköpsdirektör på City Gross.

– Just nu för vi en dialog med slakterierna för höja volymerna av svenskt kött. Vi skänker också all överbliven frukt och grönt till bönderna för att hjälpa till under foderbristen. Samtidigt uppmanar vi våra kunder att välja svenskt kött och har sedan i måndags, 9 juli, ökat vår marknadsföring, fortsätter Mats Sjödahl.

Som ytterligare ett sätt att lyfta fram svenskt kött etableras flera kampanjer.
– Vi avslutar alla aktiviteter på utländskt kött så fort det är möjligt. Vi sätter istället in kampanjer för svenskt kött, 5-7 stycken varje vecka, säger Mats Sjödahl.
– Med över 300 svenska köttprodukter som styckas och packas i butikerna är vi ledande i branschen. Under denna period kommer vi att kunna erbjuda flest kampanjer på svenskt kött, berättar Mats Sjödahl.

Samtidigt pågår City Gross tidigare arbete för att stötta bönderna.
– Vi fortsätter också vårt samarbete med LRF inom den så kallade lamm- och griskronan som innebär att vi betalar en krona extra per inköpt kilo lamm- och griskött. Pengar som går direkt till bönderna och som sedan 2011 blivit totalt 60 miljoner kronor, fortsätter Mats Sjödahl.

Skinpack – ny förpackning som höjer volymerna
För att höja nivån och volymerna på sortimentet av svenskt butiksstyckat kött ytterligare inför City Gross en ny förpackningsmetod, kallad skinpack. Det är en vakuumförpackning som ger längre hållbarhet, mörare nötkött, större variation av förpackningsstorlekar och minskat matsvinn i butikerna och hemmen.
– Satsningen syftar också till att fortsätta stödja svensk köttproduktion genom att öka volymerna. Det känns bra att kunna göra det i en tid av foderbrist som gör att många bönder tvingas slakta fler djur än vanligt, avslutar Mats Sjödahl.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Mats Sjödahl, Vice VD och Inköpsdirektör City Gross
070-588 34 27, mats.sjodahl@bergendahls.se


Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor
Kundkontakt
Kundkontakt