2021-06-23 11:28Pressmeddelande

City Gross storsatsar i Falun! ”Det blir en fräschare och mer effektiv butik”

null

City Gross satsar i Falun och bygger nu om butiken för att göra den mer effektiv för sina kunder men också för att ge den ett nytt modernt utseende.

- Det blir en totalrenovering, våra kunder kommer mötas av en helt ny och fantastisk butik, berättar Peter Ekström etableringschef på City Gross.

Det är full aktivitet på området Tallen i Falun. Sedan ett par år tillbaka pågår en omvandling av området från en enkel handelsplats till en attraktiv mötesplats där butiker som Jem & Fix, IKH och Dollarstore redan är på plats - och snart även en helt ny padel- och träningsanläggning. Tanken är att skapa en naturlig plats för alla i Falun/Borlänge-regionen för både shopping och träning. 

- Vi har under det senaste året byggt mycket på Tallen, det är en otroligt spännande plats där det dessutom byggs stora bostadsområden. Nu håller vi på med de sista ritningarna för City Gross som kommer bli en fantastisk butik för alla i regionen med en butiksentré i trä, för att spela an till namnet på platsen. Alltid när vi bygger så gör vi det med ambitionen att sticka ut, det ska bli något utöver det vanliga. Hit ska man åka för att inspireras, säger Marcus Lundberg, ägare av Dalafast som driver ombyggnationen. 

Det blir en helt ny butik, fast i samma skal. Säljytan i City Gross-butiken går ner och på de frigjorda ytorna planeras det för att öppna ett antal butiker och serviceinrättningar, såsom apotek och frisör.

- Vi får en mindre lokal men med helt ny disponering och ett mycket effektivare flöde för våra kunder. De kommer kunna handla från samma sortiment fast det blir mycket smidigare, berättar Carolina Malmros som är konceptutvecklare på City Gross.

För ytterligare information:

Peter Ekström, etableringschef City Gross

Peter.ekstrom@bergendahls.se +46 76 63 39 281

Marcus Lundberg, ägare Dalafast

marcus@planfast.se +46 706 83 30 15


Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor
Kundkontakt
Kundkontakt