2019-01-23 09:00Pressmeddelande

City Gross senaste drag: Inför virtuell köttmästare

null

Fler ska känna till fördelarna med svenskt, butiksstyckat kött. City Gross testar därför en virtuell köttmästare som interagerar med kunderna. Kedjan blir först i den svenska dagligvaruhandeln med att använda en virtuell värd.
– Vi har marknadens mest omfattande köttkoncept och då måste vi också våga kommunicera annorlunda, säger Christian Callert, kommunikationschef på Bergendahls Food som driver City Gross.

Den virtuella köttmästaren testas under en månad på City Gross i Staffanstorp och har en rad olika funktioner. Bland annat kan kunderna få information om sortimentet av svenskt butiksstyckat kött, de nya förpackningarna samt den service som finns i butiken.

– Förra året införde vi nya förpackningar och det blev tydligt att vi behöver nya verktyg för att få fler att inse fördelarna med förändringen, berättar Christian och fortsätter:
– Samtidigt vill vi lyfta fram alla positiva sidor med vår köttavdelning. Vi har runt 300 svenska styckdetaljer i sortimentet varav flera inte går att förklara med en enkel skylt. Vi måste testa fler sätt att nå ut till kunderna och är glada över att vara först i branschen med initiativet.

Den virtuella köttmästaren är ett komplement till de ”verkliga köttmästarna” som finns i varje butik, menar Christian.
– Det handlar om att hjälpa våra kunder att fatta välinformerade beslut genom att förklara vårt omfattande utbud av svenskt butiksstyckat kött. Det är också ett sätt att lyfta de medarbetare bakom köttdisken som gör jobbet, säger Christian.

Fler användningsområden
Inför framtiden är kedjan öppen för att testa fler virtuella värdar i andra sammanhang.
– Vi börjar på köttavdelningen och om det fungerar väl vill vi nyttja tekniken på andra avdelningar med annan information. Nu ska det bli intressant att se hur den virtuella värden mottas i Staffanstorp, säger Christian.

Bakom tekniken står VisualSign och VD Jennie Sandelin är nöjd.
– Det känns jätteroligt att City Gross är först ut i handeln med att kommunicera genom en virtuell värd. De har varit öppna för ny teknik och utveckling och samarbetet har varit väldigt givande även för oss, säger Jennie Sandelin.

För ytterligare information:
Christian Callert, kommunikationschef Bergendahls Food, christian.callert@bergendahls.se, 0451-77 67 44


Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor
Kundkontakt
Kundkontakt