2013-12-09 11:42Pressmeddelande

City Gross satsar på miljömärkta Bamseblöjor

null

City Gross tar nu upp kampen med etablerade blöjmärken. Under det egna varumärket Favorit är man först i Sverige med blöjor som är både Svanen- och FSC-märkta. Det var i sin tur ett krav för att man skulle få använda världens starkaste björn och hans kompisar på förpackningarna.

Utvecklingen inom dagligvaruhandeln går mot en ökad andel egna märkesvaror. Kedjorna ser egna varumärken som ett sätt att skapa konkurrensfördelar på marknaden.

I linje med den ambitionen satsar nu City Gross med ett helt nytt sortiment miljövänliga blöjor. Världens starkaste, snällaste och mest kända björn pryder förpackningarna till den nya generationens miljömärkta blöjor. De som både är snälla mot känsliga babyrumpor och vår miljö. Han har sällskap av Katten Jansson, Husmusen, Lille Skutt och Skalman.

– Det känns bra att vi kan vara först med blöjor som både är Svanen- och FSC-märkta, samtidigt som de med Bamse-kopplingen borde tilltala slutanvändarna, säger en leende Torbjörn Larsson, ansvarig för egna märkesvaror på City Gross.

City Gross Favorit Bamseblöjor har blivit godkända av både Svanen och FSC. Svanenmärkta blöjor får inte innehålla några miljöskadliga eller allergiframkallande ämnen. Dessutom ställs det mycket höga krav på funktion och kvalitet. FSC stödjer bevarandet av skyddade skogar, värnar om naturen och klimatet och hjälper människor till ett bättre liv.

City Gross Favorit-blöjor finns som öppna i tre storlekar och som byxblöjor i två. De är tillgängliga i alla City Gross-butiker.

Bergendahls startade 1922 och är idag ett av landets fem största svenskägda familjeföretag och det 97:e största (enl Veckans Affärer). Koncernen äger och driver bl a landets 35 City Gross-butiker, tre EKO-butiker och den nya dagligvarukedjan M.A.T. med en första butik nyligen invigd i Helsingborg.

Mer information

Torbjörn Larsson, ansvarig för egna märkesvaror på Bergendahls, 0703-22 66 71Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor
Kundkontakt
Kundkontakt