2015-07-31 12:59Pressmeddelande

City Gross satsar på alternativ grillmat

null

Trots sämre väder jämfört med förra året har City Gross aldrig sålt fler grillar, grillkassar eller mer grillmat än i år. Mitt i grillsäsongen tar man nu nästa steg och satsar på ett nytt svenskutvecklat alternativ till traditionella grillråvaror i form av en holländsk råvara som förädlats i Västergötland och som bygger på bönor. Den liknar ingen annan och förväntas få ett stort genomslag bland medvetna konsumenter som vill äta hälsosamt och klimatvänligt.

Kriget om grillmatskunderna är hårdare än någonsin. Alla dagligvarukedjorna satsar stort på att ha det bredaste sortimentet och på att synas i rätt sammanhang. Det gäller inte minst familjeägda City Gross, som bygger vidare på det starka grillfokus man haft de senaste åren då man bl a tillsammans med Swedish Barbeque Association (f d Grillfrämjandet) lagt grunden för att Sverige i år fick arrangera Grill & BBQ VM och tillsammans med TV4 gjort Sveriges Mästerkock till en tittarfavorit.

City Gross grillsatsning har givit resultat. Utöver att bidra till att allmänt öka intresset för att grilla har försäljningen av grillar ökat, bl a tack vare att fler väljer dyrare varianter. Samtidigt säljer man fler färdigkomponerade grillkassar (för hemleverans eller avhämtning i butik) och mer grillmat (bl a svenskt grillkött och egna charkvaror som grillbacon och grillkorvar med högt köttinnehåll).

Nu tar City Gross nästa steg då man tillsammans med det svenska spjutspetsföretaget Food for Progress är först med att erbjuda en serie matvaror med en ny konsistens från växtriket. Råvaran bygger på sojabönor och är både hälsosam och klimatsmart. Sortimentet omfattar i nuläget åtta varor, som kan kokas, stekas, friteras eller grillas. Som ett sätt att göra dem intressanta för en bredare krets marknadförs de i bl a sociala medier med hög svansföring under varumärket Oumph! och genom riktade aktiviteter i samarbete med stora festivaler och restaurangkedjor som tar in Oumph! på sina restaurangers menyer.

– Vi är först av kedjorna att satsa på Oumph! och tror att deras hälsosamma och klimatsmarta varor kan bli en riktig snackis kring grillen, säger Mikael Lagerwall, informationsansvarig på City Gross.

För att fira årets framgångar med grillsortimentet erbjuder City Gross från nu och några veckor framöver en grillbricka Food for Progress tagit fram under namnet Oumph!The Mixed Grill Platter Limited Edition. Ett kaxigt namn på en unik, god och smart matupplevelse kring grillen.

Familjeägda Bergendahls Food äger och driver City Gross, landets fjärde största och snabbast växande dagligvarukedja med 38 butiker. Kedjan går ofta sin egen väg i ambitionen att försöka underlätta medvetna val av mat till vettiga priser.

________________________________________________________________

Mer information:

Mikael Lagerwall, informationsansvarig City Gross, 0708-47 21 00


Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor
Kundkontakt
Kundkontakt