2023-01-04 08:01Pressmeddelande

City Gross sammanfattar verksamhetsåret 21/22

Anders Wennerberg, vd City GrossAnders Wennerberg, vd City Gross

City Gross rapporterar ett historiskt och intensivt år med ett helårsresultat med en vinst på 110,8 miljoner kronor, med en rörelsemarginal på 1,1% (1,7%). Ett resultat som är i linje med föregående år då vinsten för verksamhetsåret 21/22 påverkas av den investering gjord i integrationen av Axfoods IT-infrastruktur. Resultatet innefattar en nedskrivning på 42 miljoner i samband med integrationsarbetet.

- Det var ett unikt år för oss med stort fokus på partihandels- och butikskonvertering gentemot Axfood. Samtidigt som vi formar nya City Gross, säger Anders Wennerberg, vd City Gross.

Försäljningen under året uppgick i 9,8 miljarder kronor vilket är en utveckling på 0,4% i jämförelse med föregående år. En siffra präglad av det händelserika året.

- Vi möter höga siffror från pandemiåret men påverkas också av omvärlden och de snabba omställningar som krävts för att möta bland annat nya köpbeteenden hos kund.
- Nu har vi kommit genom vår stora systemkonvertering tillsammans med Axfood och ser fram emot alla positiva synergier det kommer att medföra, något som blir extra viktigt för oss i de utmanade tider vi nu befinner oss i. Jag vill också lyfta våra medarbetare, på båda sidorna, som har gjort ett fantastiskt jobb så här långt, säger Anders Wennerberg.

City Gross verksamhetsår sträcker sig från september 2021 till och med augusti 2022.

För ytterligare information:
Rebecca Wictor, PR & Kommunikationsspecialist City Gross
rebecca.wictor@citygross.se +46 766 102073



Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Vi erbjuder en färskvaruhall och storhandel under samma tak och alla våra har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier. Vi har landets bredaste sortiment av livsmedel. Det är skånska familjeföretaget Bergendahls som äger City Gross. Hösten 2021 gick Axfood in som delägare och äger idag 9,9 %.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor