2013-09-10 09:55Pressmeddelande

City Gross reagerar starkt på Systembolagets utspel

null

City Gross reagerar starkt över att Systembolagets VD i Ekots lördagsintervju i P1 uttryckte att hon anser att City Gross uppträder omoraliskt och gör sig skyldigt till ett lagbrott när man som första dagligvarukedja i Sverige i samarbete med nätvinhandlaren Winefinder erbjuder samleverans av kvalitetsvin tillsammans med den egna matkassen.

På City Gross är man förvånad över hur Systembolagets VD kan tillåta sig att agera både åklagare och domare när det gäller att slå fast att City Gross samleveranser av kvalitetsvin i samarbete med nätvinhandlaren Winefinder bryter mot lagen.

– Vi har inget emot att vår satsning på kvalitetsvin granskas, eftersom vi känner trygghet i att det följer gällande lagstiftning. Det ligger i sakens natur att vi ifrågasätts när vi utmanar och försöker skapa kundnytta genom att göra saker som ingen gjort tidigare. Däremot reagerar vi starkt över att Systembolaget slår fast att ett brott begåtts redan innan åklagaren ens tagit ställning till om en förundersökning överhuvudtaget skall inledas. När man dessutom kritiserar vår moral känner vi att man passerat anständighetens gräns och visar prov på såväl bristande respekt för svensk rättskipning som på arrogans inför det ansvar som faller på den som har att förvalta ett monopol, säger Johan Johnsson, vice VD på City Gross.

City Gross satsning på att underlätta för privatpersoner att kombinera mat och kvalitetsvin fortsätter enligt plan. City Gross samarbetar sedan i juni med nätvinhandelsföretaget Winefinder, som i Danmark säljer vin till privatpersoner i Sverige genom så kallad distansförsäljning. Att handla vin från utlandet har enligt svensk lag varit tillåtet för svenska konsumenter sedan 2008, under förutsättning att köpen följer samma försäljningsregler som hos Systembolaget avseende ålderskontroll mm vid köp- och leveranstillfälle, samt att svenska skatter betalas.

Rent praktiskt erbjuds den som prenumererar på City Gross Matkasse möjligheten att från Winefinder beställa ur ett sortiment av kvalitetsvin och sedan få beställningen samlevererad med City Gross Matkasse. Kunden väljer om leveransen skall hämtas tillsammans med matkassen i anslutning till butiken, eller samlevereras med matkassen i samband med hemleverans.

Bergendahls Food äger och driver City Gross, landets fjärde största dagligvarukedja med 33 butiker. Bergendahls är idag ett av landets fem största svenskägda familjeföretag och det hundraåttonde största (enl Veckans Affärer).Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor
Kundkontakt
Kundkontakt