2023-05-23 07:00Pressmeddelande

City Gross öppnar i nytt läge på Erikslund, Västerås

City GrossDescription

Nu är det klart att City Gross kommer öppna en helt ny butik på Erikslund i Västerås. Det nya läget kommer att bidra till ökad tillgänglighet och synlighet för City Gross.

- Det känns väldigt kul att vi får helt nya lokaler i Västerås. Området på Erikslund har enorm potential i och med utvecklingen av Sätra. Nu får vi chansen att bli en ännu bättre butik och vi ser verkligen fram emot att få välkomna våra kunder till ett helt nytt City Gross, säger Anders Wennerberg, vd City Gross.

Den nya butiken på Erikslund får en säljyta på 4180 m² och det blir en uppgradering av läget då tillgängligheten ökar när butiken får egen entré och parkeringsgarage. Byggstart beräknas inom kort.

- Vi vill växa och etablera oss i städer vi inte finns idag, men att utveckla våra befintliga butiker är också en viktig del i vår kommersiella resa. Det känns mycket positivt att utveckla City Gross i Västerås och fortsätta att inspirera våra kunder med en ny färskvaruhall och ett brett sortiment från lågpris till premium, säger Anders Wennerberg.   Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Vi erbjuder en färskvaruhall och storhandel under samma tak och alla våra har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier. Vi har landets bredaste sortiment av livsmedel. Det är skånska familjeföretaget Bergendahls som äger City Gross. Hösten 2021 gick Axfood in som delägare och äger idag 9,9 %.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor