2016-06-15 08:15Pressmeddelande

City Gross ökar konkurrensen om matkunderna i Trollhättan

null

Nu är det klart att City Gross öppnar en stormarknad i Trollhättan. Etableringen är en del i en offensiv för att öka tillgången i västra Sverige på kedjans starka kunderbjudande med ett brett sortiment och fokus på färskvaror.

City Gross öppnar en stormarknad i Överby västra, en utvidgning av det etablerade handelsområdet Överby som utvecklas gemensamt av Trollhättans kommun och Peab Fastighetsutveckling Sverige AB. Av Överby västras 65 000 kvm etableras City Gross-butiken i den första etappens 15 000 kvm tillsammans med andra starka volymhandelsaktörer. Rådgivare har varit P&E Fastighetspartner. City Gross-etableringen skapar ett sextiotal nya arbetstillfällen.

– Vi är mycket glada över att kunna etablera oss i Trollhättans mest expansiva del! Med vår starka färskvaruprofil i butik och matkasserbjudande ökar vi konkurrensen om matkunderna, vilket gynnar alla boende i Trollhättan med omnejd, säger Johan Johnsson, VD för Bergendahls Food.

Den nya butiken upptar 6 500 kvm och är redan från starten Svanen-märkt med en KRAV-märkt kötthantering. Den kommer att ha en tydlig färskvaruprofil med bl a ett mycket brett sortiment av svenskt butiksstyckat kött, bemannad disk för färsk fisk och skaldjur, manuell delikatessdisk, en stor avdelning för frukt och grönsaker samt ett eget bageri med bagare som bakar bröd och bakverk från grunden. Butiken kommer även att tillföra boende i Trollhättan med omnejd med ont om tid olika former av måltidslösningar, samt matkassar för avhämtning i butik eller hemleverans.

– Vi märker av ett stort intresse från kommuner och exploatörer av att vi skall etablera City Gross-butiker i fler större städer och räknar med att öppna ett par butiker årligen framöver, säger Magnus Schön, etableringschef inom Bergendahls.

Familjeägda Bergendahls Food äger och driver City Gross, landets fjärde största och snabbast växande dagligvarukedja med 39 butiker och e-handel med City Gross Matkasse och specialvaror. Bergendahls är idag ett av landets fem största svenskägda familjeföretag och det 103:e största (enl Veckans Affärer).

____________________________________________________________

För mer information:

Magnus Schön, etableringschef Bergendahls, 072-744 42 55

Jonas Skingley, regionchef Peab Fastighetsutveckling Sverige AB, 073-337 59 30


Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor
Kundkontakt
Kundkontakt