2016-04-02 08:29Pressmeddelande

City Gross och Svensk Elitfotbolls nya satsning på Fotbollskassen driver marknaden för e-handel med mat

null

Lagom till ligapremiären är det nu klart att de flesta av Allsvenskans och Superettans lag hakar på trenden mot e-handel med mat och erbjuder sina supportrar den s k Fotbollskassen med mat och recept på hur den tillagas. Satsningen är unik i sin omfattning och ett resultat av ett samarbete mellan City Gross och Svensk Elitfotboll.

Samarbetet innebär bl a att City Gross gör det möjligt för de 32 klubbarna i Allsvenskan och Superettan att fr o m april erbjuda de egna supportrarna och andra intresserade en färdigkomponerad klubbunik matkasse.

– Vi ser avtalet som en del av vårt samhällsansvar att bidra till att sprida intresset för träning och hälsa bland yngre inom ramen för breddidrotten fotboll. Rent kommersiellt är samarbetet ett svenskt genombrott för en ny form av ömsesidiga sponsringsamarbeten kring idrott med ett prestationsupplägg som skapar ett tydligt mervärde både för oss, vår motpart och för deras medlemmar. Att på det här sättet kunna ge klubbarna en möjlighet att dra in mer pengar än genom ett traditionellt sponsoravtal, samtidigt som vi utvecklar matkassemarknaden, känns både schysst och spännande, säger Johan Johnsson, VD för Bergendahls Food, som äger och driver City Gross-butikerna.

Det mycket starka supporterengagemanget som finns inom våra ligor och runt våra klubbar är en viktig förutsättning för detta samarbete, som ger våra supportrar en extra möjlighet att stötta sitt favoritlag när de gör sina inköp av livsmedel, säger Mats Enquist, generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

Marknaden för matkassar växer kraftigt. På City Gross tror man att Fotbollskassen ger fler en anledning att testa och därmed stödja den egna klubben, något som kan bidra till att många som annars ej kommit i kontakt med den här typen av måltidslösningar nu testar e-handel med mat.

– Vi är glada över att med Fotbollskassen kunna nå ut till många elitfotbollsklubbar och ge deras fans en möjlighet att stödja sin klubb samtidigt som de handlar bra mat smidigt. Samarbetet gynnar både klubbar, fans och vår position som utmanare på den svenska dagligvarumarknaden och som ledande aktör inom handel med färdigkomponerade matkassar, säger Mikael Ekensteen, marknadschef på City Gross.

Inledningsvis innehåller kassen fyra middagar för fyra personer samt mellanmål för fyra dagar. Kvaliteten är densamma som gjort City Gross matkasse till en av de mest sålda, d v s kassarna har en hög andel färska råvaror och svenskt butiksstyckat kött till ett lågtportionspris. Av kassens pris går ca 50 kronor direkt till klubben. Fotbollskassen kan beställas fr o m idag på www.citygross.se/matkassen med första leverans den 10 april.

Familjeägda Bergendahls Food äger och driver City Gross, landets fjärde största och snabbast växande dagligvarukedja med 39 butiker och e-handel med City Gross Matkasse och specialvaror. Bergendahls är idag ett av landets fem största svenskägda familjeföretag och det 103:e största (enl Veckans Affärer).


Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor
Kundkontakt
Kundkontakt