2017-06-13 08:15Pressmeddelande

City Gross och Stadium Sports Camp samarbetar om kostutbildning

null

City Gross vill som ny huvudsponsor av sommarens Stadium Sports Camp i Norrköping och Halmstad bidra till att de 8 000 ungdomarna och 1 200 ledarna orkar mer med vettig energipåfyllning. Samtidigt hoppas man genom en anpassad kostutbildning öka alla medverkandes kännedom om vikten av att äta rätt för att orka mer.

Under fyra veckor skrattar, sover, svettas och sportar 8 000 ungdomar och 1 200 ledare tillsammans, vilket kräver god tillgång till energi i rätt form. Det skapar samtidigt underlag för spännande diskussioner mellan de medverkande om hur man bäst kombinerar kost och träning.

Stadium Sports Camp är ett fantastiskt event med mer fokus på att alla får vara med och aktivera sig och ha roligt, än på tävlingsmomentet. Det stämmer väl överens med våra värderingar och vi hoppas utifrån bland annat vår kunskap om hur man med matkassar skapar vettiga måltider kunna bidra med en kostutbildning som blir en del av en rolig och aktiv upplevelse, säger Peter Mårtensson, event- och sponsoransvarig på City Gross.

Stadium Sports Camp arrangeras i år för tjugotredje året i rad tillsammans med lokala idrottsföreningar. Ca 25 procent av omsättningen går direkt tillbaka till föreningarna. 2016 delade Stadium Sports Camp ut 5,2 mkr till de 18 föreningarna som deltog. Under åren 1995-2016 har totalt mer än 50 mkr delats ut till idrottsföreningar som varit delaktiga i lägret. 2017 arrangeras lägret med början den 25 juni i Norrköping och i Halmstad.

Familjeägda Bergendahls är idag ett av landets fem största svenskägda familjeföretag och det 104:e största (enl Veckans Affärer). Man äger och driver bl a City Gross, landets fjärde största dagligvarukedja med 41 butiker och e-handel, där man framöver ser stora möjligheter i den pågående transformeringen av svensk dagligvaruhandel. Konsumenternas intresse för medveten matglädje ökar, oavsett om det gäller att enkelt få tillgång till varor av rätt kvalitet till rätt pris eller att få inspiration och hjälp med att få vardagspuss­let att fungera genom smidiga färskvarubaserade måltidslösningar i såväl butik som genom e-handel.


Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor
Kundkontakt
Kundkontakt