2013-09-16 09:02Pressmeddelande

City Gross matkasse slår rekord

null

City Gross levererar denna veckan fler matkassar än någon tidigare vecka. Därmed har man nästan dubblerat antalet leveranser jämfört med samma tidpunkt för ett år sedan. Rekordet kommer efter en stark uppgång sedan semesterns lägstanivå och är en del av en oerhört stark trend. Bakgrunden är att City Gross varit lyhört för marknadens behov och varit först med att erbjuda hemleverans av grillar och grilltillbehör, tagit fram kassar för tvåpersonershushåll respektive med bland annat grillmat, frukt och laktosfritt, samt fick stor uppmärksamhet när samarbetspartnern Winefinder i juni började erbjuda samleverans av kvalitetsviner.

Försäljningen av City Gross matkassar ökar och potentialen bedöms vara fortsatt stor. Under 2013 förväntas City Gross matkassar omsätta motsvarande en City Gross stormarknad, bl a tack vare att man såväl utökat upptagningsområdet som breddat sortimenter med nya kassar och komplement–varor från Hem & Fritidssortimentet och samarbetspartnern Winefinder. Dessutom har City Gross matkassar ett lägre portionspris än andra matkassar av jämförbar kvalitet.

– Vi är bara i början av en mycket spännande utveckling, där vi går tillbaka till hur det fungerade förr då handlaren körde hem precis de varor kunden önskade. Genom att vara lyhörda för vad som efterfrågas och möta nya behov tidigt, hoppas vi kunna driva på den svenska matkasseutvecklingen även framöver, säger Per Karlsson, ansvarig för City Gross Matkasse.

City Gross matkasse är mätt i omsättning en av de tre största på den svenska marknaden. Kassarna hämtas i butik eller levereras i hemmet mot pristillägg. Som kund tecknar man sig för matkassen varje vecka, varannan vecka eller i en valfri kombination utifrån en bokningskalender.

Bergendahls startade 1922 och är idag ett av landets fem största svenskägda familjeföretag och det hundraåttonde största (enl Veckans Affärer). Koncernen äger och driver de 33 City Gross-butikerna, landets fjärde största dagligvarukedja. City Gross framgångsformel bygger på att skapa kundnytta genom att underlätta medvetna val av bl a svenskt kött, butiksbakat bröd, hållbar fisk, närproducerad frukt och grönt samt varor med få eller inga tillsatser.Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor
Kundkontakt
Kundkontakt