2013-04-22 08:24Pressmeddelande

City Gross lanserar parmatkasse, laktosfri matkasse och fruktkasse

null

Matkasseboomen fortsätter. City Gross satsar som en av de tre största aktörerna stort på att möta intresset. Under mars och april utökar man distributionen till orter utan en City Gross-stormarknad, för att ytterligare 600 000 svenskar skall kunna haka på matkassetrenden. Från och med nu breddar man dessutom sortimentet med tvåpersonersmatkassar, laktosfria matkassar och en tillvalskasse med frukt.

Intresset för City Gross matkasse är större än väntat. Sedan lanseringen förra våren har efterfrågan ökat vecka för vecka. Försäljningen överträffar budget och potentialen bedöms vara fortsatt stor.

Därför tar man nu nästa steg och lanserar laktosfria varianter av City Gross matkassar, kassar för par samt ett tillval i form av en fruktkasse.

– Försäljningstillväxten talar för att vi träffat rätt med kvalitetsinnehållet i våra matkassar. Därför är det naturligt att gå vidare och bredda vårt erbjudande såväl vad gäller vem som kan köpa våra kassar som vad de innehåller, säger Per Karlsson, ansvarig för City Gross Matkasse.

Med de nya kassarna erbjuder nu City Gross Matkasse fyra ordinarie varianter kompletterade av en tillvalskasse:

4 personers   5 middagar à 549 kr (upphämtning) alt 599 kr (hemleverans)

2 personers   5 middagar à 449 kr (upphämtning) alt 499 kr (hemleverans)

Laktosfri 4 personers  5 middagar à 549 kr (upphämtning) alt 599 kr (hemleverans)

Laktosfri 2 personers  5 middagar à 449 kr (upphämtning) alt 499 kr (hemleverans)

Fruktkasse  Tillvalskasse à 79 kr innehållande ca 3,5 kilo frukt

På City Gross räknar man med att den breddade distribution tillsammans med de nya varianterna skall bidra till en fortsatt tillväxt av matkassemarknaden. Under 2013 förväntas City Gross matkassar omsätta motsvarande en City Gross stormarknad, d v s i storleksordningen 200-300 mkr.

Alla City Gross ordinarie matkassar innehåller:

- veckomeny som gör det enkelt att laga till fem middagar på kassens innehåll

- färska råvaror i varje recept

- färska grönsaker och rotfrukter

- färsk grönlistad fisk, färsk svensk kyckling, nymald svensk köttfärs, färskt svenskt butiksstyckat kött och charkvara.

- inslag av tillsatsfria Ä-märkta och ekologiska varor efter säsong

De laktosfria varianterna har samma fräscha innehåll som motsvarande ordinarie kassar, med den skillnaden att alla varor är laktosfria.

Tillvalskassen med ca 3,5 kg färsk frukt innehåller alltid bananer, samt frukter i säsong. Den levereras endast tillsammans med ordinarie matkasse.

City Gross matkassar har ett lägre portionspris än andra matkassar av jämförbar kvalitet. Det möjliggörs bl a av att varorna hämtas ur City Gross ordinarie butikssortiment och att den tidsödande orderplockningen kan hanteras rationellt, nästan inom ramen för den ordinarie stormarknadsverksamheten.

City Gross matkassar kan hämtas i butik eller levereras i hemmet mot ett pristillägg. Man tecknar sig för matkassen varje vecka, varannan vecka eller i en valfri kombination utifrån en bokningskalender.

Mer information

Per Karlsson, ansvarig för City Gross Matkasse, 0767-64 84 41


Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor
Kundkontakt
Kundkontakt