2014-01-22 11:52Pressmeddelande

City Gross informerar om mat och vin i butik

null

City Gross inleder nu en satsning på butiksinformation om hur man kombinerar mat och vin. Därigenom vill man bidra till matglädje och möta det stora intresset för att kombinera City Gross matkasse med vin från nätvinhandlaren Winefinder.

City Gross erbjuder sedan i somras en möjlighet för den som prenumererar på City Gross Matkasse att få samleverans av kvalitetsvin från nätvinhandlaren Winefinder.

Nu tar kedjan nästa steg genom att dra igång en satsning på att i butiksmiljö förmedla vilken typ av vin som passar till vilken mat. Genom att i butiken scanna QR-koder vid olika varor med mobiltelefonen får konsumenten tillgång till vin- och mattips samt recept.

– Det känns naturligt att möta det stora intresset för hur man kombinerar mat och vin med information om vintyper och druvsorter när man handlar maten, säger Johan Johnsson, vice VD på Bergendahls Food, som äger och driver City Gross.

Satsningen strider ej mot svensk lag i det att den information som erbjuds är allmänt hållen och ej kopplad till vinproducenter eller enskilda vinfabrikat. Den är därmed ej heller säljinriktad (med t ex erbjudanden eller rabatter).

Satsningen inleds denna veckan med ett test på City Gross i Västerås, Norrköping, Nyköping, Ättekulla, Landskrona, Uppsala och Mantorp samt M.A.T i Helsingborg.

City Gross säljer ej vin, utan samarbetar med nätvinhandelsföretaget Winefinder som säljer från Danmark vin till privatpersoner i Sverige genom så kallad distansförsäljning i enlighet med svensk lag. Rent praktiskt erbjuds den som prenumererar på City Gross Matkasse en möjlighet att beställa och betala kvalitetsvin genom www.winefinder.se. Vinet samlevereras därefter med City Gross Matkasse till hemmet eller i anslutning till City Gross-butik.

Bergendahls Food äger och driver City Gross, landets fjärde största dagligvarukedja med 36 butiker. Bergendahls är idag ett av landets fem största svenskägda familjeföretag och det 97:e största (enl Veckans Affärer).

________________________________________________________________

För mer information:

Johan Johnsson, vice VD Bergendahls Food, 0736-20 82 10


Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor
Kundkontakt
Kundkontakt