2018-06-08 09:04Pressmeddelande

City Gross går in i Jontefondens rikskampanj #väntainte

null

Nu tar City Gross nästa steg tillsammans med Jontefonden och blir en del av den nationella kampanjen för att motivera svenska folket att ta ställning i organdonationsfrågan. Kampanjen #väntainte har sin grund i att många är positiva till organdonation men att allt för få har registrerat sig i donationsregistret.

– Nu handlar det om att få så många som möjligt att gå in och registrera sig för eller emot organdonation, säger Pontus Andersson, chef för marknad och e-handel på Bergendahls Food, som driver City Gross.

Enligt siffror från Socialstyrelsen är åtta av tio svenskar positiva till organdonation men endast 1,5 miljoner har registrerat sig i donationsregistret. Via kampanjen, som omfattar flera olika aktiviteter, ska befolkningen uppmanas att registrera sig och göra ett val för eller emot donation. Vad valet blir är upp till var och en och kampanjen lägger ingen värdering i detta, det viktiga är att ta ställning och göra ett val.

City Gross har valt att gå in och stötta kampanjen vilket betyder att hela butikskedjan kommer att involveras och engageras genom de 42 butikerna, via sociala medier och på webben. I butikerna kommer Jontefika och Jontebullen att säljas till förmån för Jontefonden och till jul kommer Jonteskinkan. Dessutom anordnas en rad lokala aktiviteter i butikerna för att uppmärksamma kampanjen.

Startade i Ytterby
– Organdonationsfrågan har blivit en viktig fråga för oss på City Gross. Det började med att Jontes familj, som handlade i butiken i Ytterby drabbades, varpå personalen i butiken slöt upp och gjorde en jätteinsats.

– Efter det insåg vi att om hela City Gross-familjen hjälps åt kan vi faktiskt hjälpa till att göra skillnad. Exempelvis genom kampanjen #väntainte, som vi hoppas ska få fler i landet att ta ställning i organdonationsfrågan, säger Pontus Andersson.

Kampanjen löper hela året ut och ska bidra till Jontefondens arbete med att skapa opinion kring organdonationsfrågan, att fler ska ta ställning och att fler drabbade familjer ska få hjälp.

Kända ambassadörer
Samtliga Jontefondens ambassadörer som bland andra Morgan ”Mojje” Milacki, Jessica Andersson, Thomas Ravelli, Renée Nyberg, Robert Gustavsson och Babben Larsson är med och stöttar kampanjen för att skapa spridning och kännedom. Flera av dessa kommer också att finnas på stora skyltar och affischer i City Gross butiker, där de uppmanar alla att #väntainte.

Egen tävlingsbåt på Marstrand
Ett annat exempel på aktiviteter i kampanjen #väntainte är närvaron vid seglingstävlingarna Match Cup Sweden i Marstrand,4-8 juli. Jontefonden är förmånstagare för tävlingarna och kommer tillsammans med City Gross synas på en av båtarna. Såväl segel som skrov kommer att vara stripade med Jontefonden och City Gross. Runt tävlingarna sker en rad aktiviteter och representanter från Jontefonden och City Gross kommer att finns på plats och uppmana till att #väntainte.

Läs mer om kampanjen #väntainte och ta ställning på: vantainte.nu

För ytterligare information vänligen kontakta:
Pontus Andersson, marknadschef Bergendahls Food, 0723-70 20 45,
pontus.andersson@bergendahls.se

Gunilla Ivarsson, generalsekreterare Jontefonden, 0709-22 79 68
gunilla@jontefonden.se


Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor
Kundkontakt
Kundkontakt