2016-10-14 08:15Pressmeddelande

City Gross första Svanenmärka kedjan

null

Intresset för att göra medvetna val av vettiga varor i trovärdiga butiker ökar. Därför har City Gross tagit ett helhetsperspektiv på sitt miljöarbete genom att Svanenmärka alla butiker, efter att man förra året blev först med att få hela logistikkedjan godkänd av Svanen.

Nordisk Miljömärkning har skärpt sina krav för dagligvaruhandeln i Norden. Det innebär att Svanenmärkta butiker får nya utmaningar vad gäller att nå miljö- och klimatmål samtidigt som hela butikskedjor kan Svanenmärkas. Familjeägda City Gross är den kedja som kommit längst i arbetet med att Svanenmärka verksamheten, genom att vara först med att ha både logistiken och butikerna godkända. För att Svanenmärka kedjan räcker det att 90 % av butikerna är godkända, men City Gross har valt att säkerställa att samtliga 41 butikerna är godkända, inklusive City Gross Värmdö som öppnar på onsdag.

– Våra kunder vill göra medvetna val av vettiga varor i trovärdiga butiker och genom att vara först med att Svanenmärka både logistik och butiker visar vi att vi tar deras behov på allvar, säger Johan Johnsson, VD på Bergendahls Food som äger och driver City Gross.

Som uttryck för att City Gross uppfyller Svanens kriterier arbetar man med att minska bl a matsvinn och energiförbrukning samt erbjuder ett brett sortiment av ekologisk mat, produkter från hållbart fiske och miljömärkta förbrukningsvaror som diskmedel, tvättmedel och hygienartiklar. Ett exempel på det senare är att man var först i Sverige med både Svanen- och FSC-märkta blöjor som lanserades redan 2013 under egna varumärket Favorit Bamse.

Familjeägda Bergendahls Food äger och driver City Gross, landets fjärde största och snabbast växande dagligvarukedja med 40 butiker och e-handel med City Gross Matkasse och specialvaror. Kedjan går ofta sin egen väg i ambitionen att försöka underlätta medvetna val av mat till vettiga priser. Bergendahls är idag ett av landets fem största svenskägda familjeföretag och det 103:e största (enl Veckans Affärer).


Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor
Kundkontakt
Kundkontakt