2016-06-27 08:15Pressmeddelande

City Gross först med färsk vegetarisk färs i lösvikt för dem som söker alternativ till köttfärsen

null

Veganer, vegetarianer, flexitarianer och köttälskare som vill äta nyttigt och klimatsmart har länge sökt ett alternativ till köttfärs. Genom ett samarbete mellan de svenska familjeföretagen Vegme och Bergendahls finns det nu att köpa i på City Gross i form av färsk vegetarisk färs i lösvikt. Därmed blir det enklare för fler att med gott samvete njuta vardagsmatsfavoriten spagetti och färssås.

Färsk vegetarisk färs är klimatsmart veganmat som även uppskattas av köttälskare. Den bygger på sojaprotein, tas fram av ambitiösa kockar i Stockholm och funkar att både steka och grilla i form av t ex hamburgare.

– Vi märker av ett ökande intresse från konsumenter av att handla alternativ till kött och är glada över att vara först med att kunna erbjuda färsk veganmat i lösvikt, säger Madde Rispe, ansvarig för City Gross samarbete med Vegme.

Vegmes veganmat är framställd av sojabönor odlade i Europa med full spårbarhet. Den kan liknas vid kyckling- och fläskfilé i sin konsistens och är smaksatt med bl a kallrökt vatten och kallrökt rapsolja i en egenutvecklad process. Därmed får den en unik konsistens och härligt mustig smak som varken liknar någon annan eller smakar rök.

Den säljs fr o m nu i lösvikt som färs med olika kryddning, grytbitar och pulled Vegme i City Gross-butikernas manuella delikatessdiskar, samt förpackad i charkdisken bland övrig färdigförpackad mat. Den finns i ett tjugotal varianter med en hållbarhet på 20 dagar.

Vegme är tillsammans med Äkta Rök varumärken i AB Gastronova, som drivs av kockarna och matentreprenörerna Pia, Lasse och sonen Hampus Schönemyr. De ligger bl a bakom det kallrökta smör som blivit en favorit bland stjärnkockar som Mathias Dahlgren.

Bergendahls Food äger och driver City Gross, landets fjärde största och snabbast växande dagligvarukedja med 39 butiker och e-handel. Affärsidén är att vara Den goda sidan med mat som smakar och gör gott. Bergendahls är idag ett av landets fem största svenskägda familjeföretag och det 103:e största (enl Veckans Affärer).

________________________________________________________________

Mer information:

Madde Rispe, kategoriansvarig färsk fisk/deli City Gross, 070-509 94 42

Pia Schönemyr, kock/delägare Gastronova, 070-810 82 04


Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor
Kundkontakt
Kundkontakt