2015-04-18 09:46Pressmeddelande

City Gross får mer uppmärksamhet för pengarna

null

Många medier har uppmärksammat att Patentbesvärsrätten efter ett överklagande av Coop nyligen beslutat att City Gross ej längre har ensamrätt på uttrycket ”Mer X för pengarna!”. På City Gross är man glada över uppmärksamheten och att fler inom svensk dagligvaruhandel verkar vilja erbjuda mer kundnytta för pengarna.

Patentbesvärsrätten beslutade den 31 mars på initiativ av Coop att ompröva Patent- och registreringsverkets beslut att ge City Gross ensamrätt till uttryck som ”Mer grill för pengarna” i sin marknadsföring, där ordet grill byts beroende på säsong och ändamål ut mot allt från midsommar till jul. Man upphäver ensamrätten, med följd att det nu står både City Gross och konkurrenter fritt att använda uttrycket.

På Bergendahls Food, som äger och driver City Gross, myser man över konkurrentens engagemang i den reklamslogan man ej använt på över ett år. På samma sätt som när man utmanade branschen med fläsk från grisar uppfödda på GMO-fritt foder, Äkta vara-märkningen med varor med få eller inga tillsatser och Winefinder-leveranser av vin med de egna matkassarna, är man van vid att bli uppmärksammad när man går på tvärs med branschen för att skapa unik kundnytta:

– Vi är naturligtvis smickrade över uppmärksamheten och glada över att ha fått hjälp med att föra ut att vi ger mer pang för pengarna. Vill någon kopiera våra gamla reklamslogans vill vi ej stå i vägen. Dessutom kan vi ju fortsätta att använda dem, om vi nu inte kommer på något bättre sätt att kommunicera att vi ger mer kundnytta för pengarna, säger Mikael Ekensteen, marknadschef på Bergendahls Food.

Uppmuntrade av konkurrentens intresse har man nu ansökt om att skydda uttrycket ”Mer uppmärksamhet för pengarna!”.

Familjeägda Bergendahls Food äger och driver City Gross, landets fjärde största och snabbast växande dagligvarukedja med 38 butiker. Kedjan går ofta sin egen väg i ambitionen att försöka underlätta medvetna val av mat till vettiga priser. Bl a är man ensamma om att allt färskt kött man säljer är svenskt och styckas i butik och att alla butikers kötthantering är KRAV-certifierad.

____________________________________________________________

För mer information:

Mikael Ekensteen, marknadschef Bergendahls Food, 072-370 20 06


Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor
Kundkontakt
Kundkontakt