2014-03-31 15:19Pressmeddelande

City Gross draglok för Depot Mantorp

null

För sjätte året i rad har Mjölby kommun det högsta försäljningsindexet för dagligvaror i Östergötland. En viktig anledning är att Depot Mantorp med City Gross i spetsen drar kunder från omgivande kommuner. Nu satsar handelsområdet på att expandera med uppfräschade lokaler och nya hyresgäster.

Gamla Mantorp Mobilia bytte under hösten namn till Depot Mantorp, i samband med att fastigheten fick ny fasad och lokalerna uppdaterades och renoverades. Det har tillsammans med en investering av Bergendahls i att uppgradera färskvaruerbjudandet på City Gross med nytt bageri där man bl a bakar surdegsbröd från mjöl i stenugnar, ny avdelning för frukt och grönsaker och en stor disk för färsk fisk och delikatesser ökat tillströmnigen av kunder. Nu diskuterar fastighetsägaren med ett antal aktörer som vill etablera sig på Depot Mantorp.

– Det finns utrymme för att tredubbla dagens 20 000 kvadratmeter och vi räknar med att antalet hyresgäster på eller i anslutning till Depot Mantorp ökar redan under innevarande år, säger Susanne Broman Kjulsten, fastighetsutvecklare på Optimal Progress.

En av Handelns Utredningsinstitut publicerad undersökning visar att index för Mjölby kommun 2012 var 118 och för Linköpings kommun 101. Dessa kommuner var de enda i Östergötland med ett index över 100 när det gäller dagligvaror. Ett index över 100 visar att detaljhandeln i en aktuell kommun drar till sig konsumenter från andra kommuner medan ett index under 100 visar det omvända, d v s att kommunen har ett utflöde av konsumenter. Statistiken från 2012 är den senast tillgängliga, men allt talar för att utvecklingen med Depot Mantorp förstärkts det senaste året.

– Vi har starka ökningstal månad för månad och känner stark optimism inför framtiden, säger Christofer Björkman, butikchef på City Gross på Depot Mantorp.

Bergendahls startade 1922 och är idag ett av landets fem största svenskägda familjeföretag och det 97:e största (enl Veckans Affärer). Koncernen äger och driver de 36 City Gross-butikerna, landets fjärde största dagligvarukedja. City Gross framgångsformel bygger på att skapa kundnytta genom att underlätta medvetna val av bl a svenskt kött, butiksbakat bröd, hållbar fisk, närproducerad frukt och grönt samt varor med få eller inga tillsatser.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Mer information

Christofer Björkman, butikchef City Gross Mantorp, 0725-31 04 64

Susanne Broman Kjulsten, fastighetsutvecklare Optimal Progress, 0735-79 09 29


Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor
Kundkontakt
Kundkontakt