2024-06-24 07:10Pressmeddelande

City Gross breddar det lokala utbudet och inleder samarbete med Folkets Pops

Michelle Saunders, grundare av Folkets PopsMichelle Saunders, grundare av det Malmöbaserade företaget Folkets Pops.

På City Gross gillar man att kunna erbjuda sina kunder lokal mat. Därför samarbetar matkedjan med cirka 200 lokala leverantörer. Nu inleds ett samarbete med det Malmöbaserade bolaget Folkets Pops som gör handgjorda veganska glassar på räddad frukt. Dessutom går 1 krona för varje såld glass till operation "Rädda bina". 

- Som matvarukedja har vi en fantastisk möjlighet att låta små lokala leverantörer ta plats i våra hyllor och nyttja våra butiker och kanaler för att nå ut till en bredare publik. Folkets Pops och glassarnas fina mervärden är en otroligt bra match med City Gross i vårt långsiktiga arbete för att bredda vårt hållbara och lokala sortiment, säger Fredrik Mattisson, Försäljningschef  kolonial non food på City Gross.

Michelle Saunders, grundare av Folkets Pops, saknade de läskande fruktglassarna hemifrån Los Angeles och beslöt sig därför för att börja göra egna. Hennes idé om att göra glassar på räddad frukt och ekologiska råvaror tog henne till SVT:s program Draknästet där hennes idé blev väl mottagen. Det blev dock ingen storskalig produktion efter tv-programmet. Men nu är det dags!

- Jag har länge drömt om att få dela mina glassar med andra och samarbetet med City Gross gör det äntligen möjligt. Att det är på City Gross som mina glassar kommer att säljas är ingen slump, det är nämligen på City Gross som jag och min man handlat tillsammans med hans farmor sedan jag kom till Sverige. Och det är här jag vill att hon ska kunna hitta mina glassar i framtiden, berättar Michelle Saunders.

Glassarna är goda på flera sätt - ambitionen är att endast använda ekologiska råvaror, de är 100 % veganska och 1 krona för varje såld glass går till Naturskyddsföreningens  projekt ”Operation rädda bina”.

- Projektet ligger mig varmt om hjärtat eftersom det inte hade gått att göra mina glassar utan frukt -  och utan bin ingen frukt. Med City Gross får jag möjlighet att göra Folkets Pops i större skala, vilket betyder mer pengar till bina. Det gör mina glassar lite extra goda.

City Gross är den enda dagligvarukedjan som erbjuder sorbetglassarna från Folkets Pops. De kommer att säljas i samtliga butiker i begränsad upplaga från början av juli. Glassarna som hittas i frysdisken, kommer i de mest populära smakerna Chocolate Fudge, Strawberry forest, Pink elderflower sorbet och Toasted coconut

- City Gross är ett familjeföretag, spunnet ur ett tydligt entreprenörskap. Att stötta och ge små lokala entreprenörer en chans är en självklarhet för oss. Det ska bli otroligt spännande att se hur Folkets Pops tas emot i resten av Sverige, säger Fredrik Mattisson. 


Ämnen: Nyhet

Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Vi erbjuder en färskvaruhall och storhandel under samma tak och alla våra butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier. Vi har landets bredaste sortiment av livsmedel. Det är skånska familjeföretaget Bergendahls som äger City Gross. Hösten 2021 gick Axfood in som delägare och äger idag 9,9 %.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
Kommunikationschef
Rebecca Wictor