2016-06-07 05:33Pressmeddelande

City Gross är hetaste kedjan inom svensk dagligvaruhandel

Enligt en GfK-undersökning publicerad av facktidningen Market stärkte City Gross sin position mest av dagligvarukedjorna under februari, mars och april i år jämfört med samma period 2015.

Enligt GfK:s kartläggning av 3 000 privathushålls inköp av dagligvaror ökar City Gross kudstock mätt som andel av hushållen som handlat i butikerna med 7 procent och lojaliteten mätt som butikernas andel av sina egna kunders utgifter inom varukategorin med 4 procent under perioden februari, mars och april i år jämfört med samma period 2015.

– Väldigt glädjande att fler väljer City Gross och att de dessutom handlar i våra butiker oftare, säger VD Johan Johnsson.

City Gross når därmed vart fjärde svenskt hushåll – trots att utmanarkedjan bara finns på 39 platser. Höstens och vinterns intensifierade kampanjtryck är enligt Johan Johnsson en förklaring till lyftet.

– Vi har bland annat stärkt positionen som ”den goda sidan” i branschen och utmanar de stora aktörerna inom våra profilerade områden svenskt kött, eget bageri och frukt och grönt.

GFK:s index visar att dagligvarukonsumenterna är otrogna och shoppar dagligvaror från ett flertal butiker och kedjor.

Bergendahls Food äger och driver City Gross, landets fjärde största och snabbast växande dagligvarukedja med 39 butiker och e-handel. Affärsidén är att vara Den goda sidan med mat som smakar och gör gott. Bergendahls är idag ett av landets fem största svenskägda familjeföretag och det 103:e största (enl Veckans Affärer).


Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor
Kundkontakt
Kundkontakt