2014-03-10 11:17Pressmeddelande

Boom för vegetariska matkassar

null

Det senaste på matkassefronten är kassar med vegetarisk inriktning. Flera av de stora aktörerna har lanserat varianter och intresset från konsumenterna är stort.

Försäljningen av City Gross matkassar ökar och potentialen bedöms vara fortsatt stor. För att möta efterfrågan har man utökat upptagningsområdet och breddar löpande sortimenter med nya kassar och komplementvaror från Hem & Fritidssortimentet och samarbetspartnern Winefinder.

En satsning som visat sig mycket lyckosam är den på ett vegetariskt alternativ, med en renodlad lakto-ovo-vegetarisk kasse lanserad i början av året för dem som av etiska, religiösa, hälsomässiga eller smakmässiga anledningar föredrar sådan kost. Den är anpassad för fyra personer och innehåller tre middagar utan kött, men däremot ägg och mejerivaror. Priset 399 kronor är mycket konkurrenskraftigt för att så många som möjligt skall kunna unna sig lyxen att få maten hemkörd.

– Vi ser hur marknaden utvecklas med nischade kassar som möter speciella behov. Det oväntat stora intresset för vår vegetariska kasse gör att vi nu planerar för fler specialkassar, säger Per Karlsson, ansvarig för City Gross Matkasse.

City Gross matkasse är mätt i omsättning en av de fem största på den svenska marknaden. Antalet prenumeranter har närmast dubblerats det senaste året och tillväxttakten förväntas öka framöver, bl a tack vare att den har ett lägre portionspris än många andra matkassar. Kassarna hämtas i butik eller levereras i hemmet mot pristillägg. Som kund tecknar man sig för matkassen varje vecka, varannan vecka eller i en valfri kombination utifrån en bokningskalender.

Bergendahls startade 1922 och är idag ett av landets fem största svenskägda familjeföretag och det 97:e största (enl Veckans Affärer). Koncernen äger och driver de 36 City Gross-butikerna, landets fjärde största dagligvarukedja. City Gross framgångsformel bygger på att skapa kundnytta genom att underlätta medvetna val av bl a svenskt kött, butiksbakat bröd, hållbar fisk, närproducerad frukt och grönt samt varor med få eller inga tillsatser.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Mer information

Per Karlsson, ansvarig för City Gross Matkasse, 0767-64 84 41


Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor
Kundkontakt
Kundkontakt