2014-05-12 13:51Pressmeddelande

Bergendahls Food utser Everfresh till Årets leverantör

null

Under ett välbesökt leverantörsmöte utsåg Bergendahls Food i torsdags Everfresh till Årets leverantör med motiveringen att de på ett extraordinärt sätt bidragit till att utveckla företagets frukt- och grönterbjudande.

Bergendahls Food uppmärksammar varje år en leverantör som på ett extraordinärt sätt bidragit till företagets affärsutveckling. Utnämningen består utöver äran av ett diplom och en kulinarisk resa och offentliggjordes i närvaro av över 400 leverantörer i samband med att Bergendahls Foods årliga leverantörsmöte avhölls i torsdags.

Priset går i år till Everfresh med motiveringen att de det senaste året varit avgörande för utvecklingen av kategorin Frukt & grönt inom Bergendahls Food genom att ständigt stå på tå för att bidra till att skapa kundnytta och därigenom öka såväl försäljning som lönsamhet. Genom full transparens, öppenhet i dialogen och en nyfikenhet på nya möjligheter har de bl a bidragit till att skapa City Gross nya Frukt & grönt-avdelning och enskilda unika varor som smoothies på flaska och sampack av bl a guacamolemix och smoothiemix.

–  Vår framgång är helt beroende av ett nära och ömsesidigt utvecklande samarbete med våra leverantörer. Med det här priset vill vi lyfta fram att Everfresh under året på ett extraordinärt sätt bidragit till att utveckla vårt frukt- och grönterbjudande, säger Mats Sjödahl, inköpsdirektör för Food/Non food på Bergendahls Food.

Bergendahls startade 1922 och är idag ett av landets fem största svenskägda familjeföretag och det 97:e största (enl Veckans Affärer). Koncernen äger och driver de 36 City Gross-butikerna, landets fjärde största dagligvarukedja.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Mer information

Mats Sjödahl, inköpsdirektör Food/Non food Bergendahls Food, 0705-88 34 27

Jan Andersson, inköpsdirektör Hem & Fritid Bergendahls Food, 0725-24 68 24Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor
Kundkontakt
Kundkontakt