2018-10-15 10:00Pressmeddelande

Bergendahls Food ökar med Greenfood som leverantör: Stärker avdelningen för frukt och grönt

null

Bergendahls Food och City Gross väljer in Greenfood som en leverantör av frukt och grönt. Det totala inköpsvärdet på frukt och grönt hos Bergendahls Food och City Gross är närmare 600 miljoner kronor årligen.
– Vi gör en stor satsning för att stärka vårt sortiment av frukt och grönt och Greenfood är en del av det arbetet, berättar Mats Sjödahl vice VD och inköpsdirektör på Bergendahls Food.

Frukt och grönt-avdelningen på City Gross förstärks med leveranser från Greenfood.
– Vi särskiljer oss från andra företag som enbart levererar frukt och grönt genom ett starkt helhetserbjudande som underlättar konsumenternas vardag. Allt ifrån skurna salladsblandningar och gröna tillbehör, till wraps, salladsbarer och hela måltider. Vidare är innovation, konceptualisering och försäljning en central del i vårt DNA, säger David von Laskowski, VD & koncernchef på Greenfood.

Samarbetet med Greenfood är en del i arbetet för att stärka City Gross inom segmentet frukt och grönt.
– I takt med proteinskiftet och ett växande intresse för grönsaker och frukt ser vi det som strategiskt viktigt att satsa på att ha ett riktigt bra sortiment, säger Mats Sjödahl.
– Greenfood är en innovativ aktör med starkt sortiment och stor expertis. Vi ser fram emot att tillsammans bygga vidare på det. Att vi dessutom delar passionen att göra frukt och grönsaker mer lättillgängliga stärker vårt samarbete ytterligare, förklarar Mats Sjödahl.

Greenfood är en av nordens ledande livsmedelskoncerner. Bolaget harnått framgång genom ett attraktivt sortiment, effektiv logistik och en stark passion för att göra hälsosam mat mer tillgänglig och enklare att konsumera.
– Vi har marknadens starkaste erbjudande inom traditionell frukt och grönt. Men det är bredden av vår produktportfölj, vår innovationskraft och vår kunskap inom hälsosam mat som gjorde att Bergendahls slutligen valde oss som leverantör, säger Ted Stenshed, VD för Greenfoods affärsområde Fresh Produce.

För ytterligare information:
Mats Sjödahl,vice VD och inköpsdirektör på Bergendahls Food, Mats.Sjodahl@bergendahls.se, 070-588 34 27
Lisa Isakson, presskontakt, Head of Marketing & Communication, Lisa.isakson@greenfood.se, 070-241 14 00

Om Greenfood
Vi fullkomligen älskar hälsosam mat. Att göra den godare. Enklare. Bättre. Och mer tillgänglig. Passionen har gjort oss på Greenfood till en av Nordens ledande livsmedelskoncerner inom hälsosam mat och vi har en historik som sträcker sig 50 år tillbaka i tiden. 2017 omsatte vi ca 4 miljarder kronor och vi har drygt 900 anställda. Verksamheten är bred och med våra fyra affärsområden är vi med i hela livsmedelskedjan – från odling, förädling och leverans till ögonblicket då konsumenten sätter gaffeln i sin mun. Greenfoods affärsområden är uppdelade i; Picadeli, Food Solutions, Fresh Cut och Fresh Produce. Varumärken inom koncernen är t ex: Picadeli, Wrapson, Daily Greens, Salacarte, Ahlgood & Mästerkockarna.

Om City Gross och Bergendahls Food
Bergendahls Food bedriver partihandel med egna butiker under varumärket City Gross som grundades 1993 och idag består av 42 stormarknader. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. Bergendals Food bedriver också partihandel och samverkar med fristående köpmannaägda butiker, bland annat inom grupperingarna Den Svenska Matrebellen och MatÖppet. Bergendahls Food och City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och idag ägs av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen. 


Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor
Kundkontakt
Kundkontakt