2024-06-11 06:15Pressmeddelande

Axfood förvärvar City Gross

Lars Ljungälv, VD, Bergendahls Lars Ljungälv, VD, Bergendahls

Bergendahlskoncernen har efter en strategisk översyn av verksamheten tagit beslutet att avyttra detaljhandelskedjan City Gross. Köparen Axfood äger sedan tidigare 9,9 procent av City Gross och har en option att förvärva upp till 30 procent, men blir i och med affären ensam ägare till verksamheten.

Förvärvet skapar förutsättningar för att stärka City Gross konkurrenskraft och för tillväxt i stormarknadssegmentet, vilket kommer att utmana marknadsledarna och öka konkurrensen inom segmentet.

-Affären skapar de bästa förutsättningarna för att stärka City Gross konkurrenskraft, och stärka kedjans position på marknaden, för att expandera framgent. Axfood är helt rätt ägare för City Gross framåt för att utveckla stormarknadskonceptet över tid, säger Lars Ljungälv, Bergendahl & Son AB:s koncernchef och vd.

Läs mer om förvärvet här: Axfood förvärvar City Gross | Axfood


Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Vi erbjuder en färskvaruhall och storhandel under samma tak och alla våra butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier. Vi har landets bredaste sortiment av livsmedel. Det är skånska familjeföretaget Bergendahls som äger City Gross. Hösten 2021 gick Axfood in som delägare och äger idag 9,9 %.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
Kommunikationschef
Rebecca Wictor