2014-03-31 06:30Pressmeddelande

Avtal klart om City Gross Hässleholm med Bergendahls Foods nya utbildningsnav

null

Efter att under mer än 90 år ha drivit grossistverksamhet med Hässleholm som bas har det nu blivit dags för familjeägda Bergendahls att även öppna en dagligvarubutik på orten. När man tar steget blir det en rejäl satsning på 7 000 kvadratmeter butik som även inrymmer ett center för utbildning av personal i hantering av bl a färskvaror, butiksdrift och ledarskap.

– Som ortens största privata arbetsgivare känner vi stolthet över att nu kunna öppna en toppmodern butik med en utbildningsanläggning vi tror bidrar till att stärka Hässleholms profil som attraktiv etableringsort, säger Bergendahls koncernchef Peter Lund.

Etableringen av City Gross Hässleholm ingår i kedjans starka satsning på tillväxt framöver. Utöver de tre nya City Gross som öppnade under hösten, planeras två nya butiker under 2014. Av dessa fem ingår två i M.A.T., den första nya dagligvarukedjan i Sverige på tio år.

De nya butikerna bidrar till att befästa kedjans position som svensk dagligvaruhandels snabbväxare. De förväntas tillföra 1,2 mrd kr i årlig omsättning, något som ökar trycket på bakomliggande led vad gäller bl a logistik och utbildning.

Därför drog Bergendahls Food 2011 igång en storsatsning på vad man kallar Framtidens varuförsörjning, med bl a en pågående utbyggnad av centrallagret i Hässleholm med ett automatiserat höglager. När det i höst står klart är det ett av de högsta lagerbyggnaderna i Sverige.

Bergendahls startade 1922 och är idag ett av landets fem största svenskägda familjeföretag och enl Veckans Affärer det 97:e största. Bergendahls Food äger och driver City Gross, landets fjärde största dagligvarukedja. City Gross utsågs i november i branschens mest trovärdiga undersökning (www.kvalitetsindex.se) till det svenska dagligvaruföretaget med de mest nöjda kunderna.

________________________________________________________________

För mer information:

Peter Lund, VD Bergendahls Food, 0736-20 82 00Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor
Kundkontakt
Kundkontakt