2015-04-28 07:59Pressmeddelande

Allt talar för att grillintresset slår rekord i Sverige i år

null

Flera faktorer talar för att intresset för att grilla i år slår alla rekord. Grilltrenden är nu etablerad och dagligvarukedjan City Gross märker av en starkare efterfrågan på utrustning och mat för grillen. Det i kombination med att Barbeque-VM går av stapeln i Sverige i sommar och att intresset för att medverka i TV4s sommarmatprogram Grillmästarna varit högre än tidigare år gör att man nu räknar med att minst dubbla försäljningen av grillrelaterade varor i år.

Intresset för att grilla fortsätter att öka. På dagligvarukedjan City Gross märks det i form av en ökande efterfrågan på grillrelaterade varor.

– Vi har hittills i år jämfört med förra året sett en generellt kraftigt ökande efterfrågan på bland annat köttdetaljer som passar för grillen. För våra färdiga grillådor för hemleverans rör det sig till exempel om en tredubbling av volymen. Vi tror ej att det handlar om skillnader i väder, utan ser det som ett uttryck för att det redan höga grillintresset ökat ytterligare. I våra prognoser för 2015 räknar vi nu med att minst dubbla försäljningen av grillrelaterade varor, säger Anna Palmblad, ansvarig för City Gross grillsatsning.

Dagligvarukedjan City Gross är starkt engagerad i att öka intresset för grillad mat. Man har bl a fungerat som motor för det svenska mästerskapet de två senaste åren och medverkar som sponsor av Barbeque-VM som går av stapeln i Sverige i år. Samtidigt är man för tredje året i rad partner till TV4 i arbetet med att vaska fram årets amatörgrillare i deras sommarmatprogram Grillmästarna.

Familjeägda Bergendahls Food äger och driver City Gross, landets fjärde största och snabbast växande dagligvarukedja med 38 butiker. Kedjan går ofta sin egen väg i ambitionen att försöka underlätta medvetna val av mat till vettiga priser. Bl a är man ensamma om att allt färskt kött man säljer är svenskt och styckas i butik och att alla butikers kötthantering är KRAV-certifierad.

________________________________________________________________

För mer information:

Anna Palmblad, ansvarig för City Gross grillsatsning, 0723-70 20 35


Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor
Kundkontakt
Kundkontakt