2013-03-18 08:06Pressmeddelande

600 000 på 17 nya orter får tillgång till City Gross matkasse

null

Sedan juni förra året erbjuder samtliga City Gross stormarknader en matkasse att hämtas i butik eller för hemleverans. Intresset har vida överträffat förväntningarna och antalet sålda kassar ökar vecka för vecka. Därför kommer matkassen nu att erbjudas 600 000 svenskar på orter utan City Gross-etablering, som ett sätt att ge fler möjlighet att haka på matkassetrenden.

Intresset för City Gross matkasse är större än väntat. Utvecklingen under de första nio månaderna sedan lanseringen visar på en ökad efterfrågan vecka för vecka. Försäljningen överträffar därmed budget.

Nu påbörjas utrullningen av City Gross matkasse till orter som saknar City Gross-butik.

Därmed kan fler konsumenter välja en av landets tre största matkassar, oavsett var man bor och tillgång till bil och allmänna kommunikationer. Sju orter med 300 000 invånare får i första steget tillgång till matkassen, när den nu erbjuds boende i Varberg, Falkenberg, Eslöv, Skövde, Linköping, Södertälje och Ängelholm. Om någon månad får ytterligare 300 000 personer på tio nya orter samma möjlighet.

– Försäljningstillväxten talar för att vi träffat rätt med innehållet i våra matkassar. Att vi nu sprider matkassen till nya orter ser vi som en naturlig utveckling av matkassefenomenet, säger Per Karlsson, ansvarig för City Gross Matkasse.

Konsumentundersökningar visar att anledningen till det stora intresset för City Gross matkasse är ett lägre portionspris än andra matkassar av jämförbar kvalitet och att den endast innehåller färska huvudingredienser. Varorna hämtas ur City Gross ordinarie butikssortiment, vilket bl a präglas av svenskt butiksstyckat kött, hållbar färsk fisk och ett stort urval av fräscha frukter och grönsaker.

Fakta City Gross Matkasse

City Gross Matkasse kostar 549 kr vid avhämtning i butik eller 599 kr vid hemleverans. Man tecknar sig för matkassen varje vecka, varannan vecka eller i en valfri kombination utifrån en bokningskalender.

City Gross Matkasse innehåller endast färska huvudingredienser (kött, färs, fisk, chark och kyckling) och till ett lägre portionspris än andra matkassar av jämförbar kvalitet. Det lägre portionspriset möjliggörs bl a av att den tidsödande orderplockningen kan hanteras rationellt nästan inom ramen för City Gross ordinarie stormarknadsverksamhet.

Innehåll:

•  5 middagar för 4 personer.
•  Receptblad med instruktioner och tips för barnfamiljsvänligt enkel och snabb tillagning.
•  Veckomeny komponerad med en färsrätt, fiskrätt, kötträtt, charkrätt och kycklingrätt.
•  Färska råvaror i varje recept.
•  Färskt svenskt butiksstyckat kött.

•  Färsk fisk, kyckling och nymald svensk köttfärs.

•  Färska grönsaker och rotfrukter.

•  Ris, pasta och potatis.

•  Inslag av ekologiska produkter och Äkta Vara (varor med få eller inga tillsatser) efter säsong.

Mer information

Per Karlsson, ansvarig för City Gross Matkasse, 0767-64 84 41Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor
Kundkontakt
Kundkontakt