2022-02-11 11:01Nyheter

Tävling i bagerierna resulterade i årets semla på City Gross

null

City Gross är kända för att sin digra semmelbuffé. Inför varje nytt år har det dessutom tagits fram nya varianter, för de som gillar mer än bara den klassiska semlan. Årets stora nyhet är tosca-semlan som kom till genom en tävling mellan bagerierna.

- Vi uppmuntrade samtliga bagare att skicka in sina förslag och vi fick in jättemånga bra recept. Vinsten var pengar till en personalaktivitet och var sponsrad av vår leverantör Kobia – så de hade mer än äran att tävla om, berättar Teddy Martinsson säljledare på City Gross.

Teamet i Trollhättan blev väldigt glada och stolta när de fick reda på att just deras förslag blev vinnarsemlan.

- Det kändes såklart otroligt kul! Det var ett lagarbete där diskussionerna gått fram och tillbaka bland medarbetarna i gruppen och till slut mynnade ut i det vinnande bidraget. Min bageriansvariga ska nu ta med hela gruppen ut på en riktigt bra middag här i Trollhättan. Det är viktigt att få möjlighet att träffas utanför jobbet – det kommer stärka teamet ytterligare, berättar Anders Book, säljchef färskvaror i Trollhättan.

Toscasemlan på City Gross är en saftig toscabulle i grunden med vaniljkräm i botten. Sen är grädden uppvispad tillsammans med en kolasås som sedan spritsas ovanpå vaniljkrämen. Som vanligt använder City Gross bara 100% svensk grädde i alla sina semlor.

- Den har allt! Sälta, sötma och en god bulle. Men vi fick in många bra förslag så kommer även erbjuda våra kunder en budapestsemla en marängsviss-semla och en semmellängd med kardemumma. Så många goda nyheter att testa, berättar Teddy Martinsson.


Årets semmelbuffé är redan igång i många butiker och samtliga bakas efter samma recept från norr till söder, så kunderna är garanterade goda semlor var de än handlar.


Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor
Kundkontakt
Kundkontakt