2021-06-16 12:15Nyheter

E-handeln stärkte City Gross försäljning under maj

null

I maj uppgick City Gross försäljning till 836 miljoner kronor, vilket var en minskning i jämförbara butiker med 5,2 %. Samtidigt ser City Gross en tydlig trend i sin e-handel där försäljningen har ökat med 41,4% i jämförbara butiker.

-Vi möter starka försäljningssiffror från föregående år och ser fortfarande tydliga coronaeffekter. Under samma period förra året hade vi en ökning med 12,8 % i jämförbara butiker. E-handeln fortsätter att öka, kanalandelen landar på 5,3% i jämförbara vilket är nära snittet och bra med tanke på att vi valt att endast erbjuda Click & Collect. Även om våra kunder börjar hitta tillbaka till butik, vilket är glädjande, ser vi ändå att e-handelns utveckling håller i sig och att våra kunder vill fortsätta handla sin mat hos oss även på nätet, säger Anders Wennerberg.

För ytterligare information:
Anders Wennerberg, vd City Gross
073 457 10 45, anders.wennerberg@bergendahls.se

Sara Andersson, kommunikationsdirektör Bergendahls Food
070 685 08 66, sara.e.andersson@bergendahls.se


*Under förra verksamhetsåret avvecklades butikerna i Lund, Hyllinge och Häggvik. 


Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor
Kundkontakt
Kundkontakt