2020-10-20 07:40Nyheter

City Gross ser en positiv försäljningsutveckling

null

I september uppgick City Gross försäljning till drygt 700 miljoner kronor, vilket var en ökning i jämförbara butiker med 5.0 %. Omsättningstillväxten som inkluderar både butik och online förklaras delvis av ett förändrat köpbeteende under året till följd av corona, men också av det omfattande åtgärdsprogram som Bergendahls Food lanserade i början av året där en ny styrning av verksamheten har gett effekt. 

– Vi inleder vårt nya verksamhetsår med en positiv försäljningsutveckling. Vi har fokuserat på grunderna och på att höja vår lägstanivå när det gäller driften, vilket vi nu ser ger effekt på vår försäljning. Totalen är påverkad av att vi fick stänga 3 av våra butiker men det känns glädjande att när vi öppnar i Häggvik i november är vi åter 41 butiker i landet, säger Anders Wennerberg vd City Gross.För mer information:
Anders Wennerberg, vd City Gross
073 457 10 45, anders.wennerberg@bergendahls.se

Sara Andersson, kommunikationsdirektör Bergendahls Food
070 685 08 66, sara.e.andersson@bergendahls.se


*Under förra verksamhetsåret avvecklades butikerna i Lund, Hyllinge och Häggvik. Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor
Kundkontakt
Kundkontakt