2021-08-18 13:21Nyheter

City Gross Örebro är stans grönaste butik enligt White Guide Green

null

City Gross i Örebro kammade hem kategorin Grönt, när White Guide Green släppte sin hållbarhetsgranskning av stadens livsmedelsbutiker.

- Vi har arbetat väldigt målmedvetet för att utveckla och förbättra vår frukt- och gröntavdelning – detta blir ännu ett kvitto på att vi gör ett bra arbete, säger butikschef Pernilla Kihlén.

  Butiken samlade dessutom ihop så pass många poäng att de hamnade på nivå 4 av 5 – något som bara 8 butiker i hela staden lyckades med. Och det ligger hårt arbete bakom den fantastiska utvecklingen i butiken.

  - Vi har rekryterat medarbetare som är duktiga på att bygga inspirerande miljöer för att få till en trevlig avdelning, men också arbetat med att lyfta det ekologiska sortimentet för att hjälpa våra kunder göra hållbara val. Och nu ser vi att försäljningen av ekologiskt ökar, vilket är jättekul! Sen fokuserar vi alltid på svenska råvaror - finns det svenskt är det svenskt vi ska ha , säger Pernilla Kihlén.

   I sin motivering nämner White Guide Green att butiken imponerar på flera plan ”köttavdelningen med sina många sverigeflaggor och stora utbud av butiksstyckat, den certifierade fiskdisken, kaffeutbudet och inte minst frukt- och gröntavdelningen med tydliga skyltar och uppmaningar att äta mer svenskt, lokalt, ekologiskt och ”ta vara på-tips”, för att minska matsvinnet.”


   För övrig information:
   Rebecca Wictor, PR & Content Specialist Bergendahls Food
   rebecca.wictor@bergendahls.se+46 766 10 20 73

   Fullständig motivering:

   För en tid sedan såg framtiden mörk ut för City Gross Örebro, men efter ett försäljningslyft beslutades hösten 2020 att butiken fick stanna kvar. Enligt ledningen påverkades beslutet av en trogen och lojal kundkrets. Under vårt besök i butiken ringlar köerna sig långa, vilket är glädjande. City Gross skiljer sig från andra matbutiker i staden; med sitt stora utbud av segmenten ”storhushåll” och ”all världens mat”. Butiken imponerar på flera plan; köttavdelningen med sina många sverigeflaggor och stora utbud av butiksstyckat, den certifierade fiskdisken, kaffeutbudet och inte minst frukt- och gröntavdelningen med tydliga skyltar och uppmaningar att äta mer svenskt, lokalt, ekologiskt och ”ta vara på-tips”, för att minska matsvinnet.


   Om City Gross

   City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


   Kontaktpersoner

   Rebecca Wictor
   PR & Kommunikation
   Rebecca Wictor
   Kundkontakt
   Kundkontakt