2021-06-11 14:59Nyheter

City Gross Bromma fick Från Sverige-utmärkelse av White Guide Green

null

Under förra veckan blev det klart. City Gross i Bromma fick nivå 4 när White Guide Green publicerade sin granskning av Stockholms livsmedelsbutiker. De fick även utmärkelsen Från Sverige för sitt arbete med lokala och svenska produkter.

Det känns jättekul och det betyder mycket att få sådana här utmärkelser, kul att personalen får se ett kvitto på det arbete som vi lägger ner, både i butik men även centralt, säger Niklas Örevik.

Efter att White Guide Green besökt drygt 200 butiker i huvudstaden på kort tid konstaterade dem att Stockholm har aldrig varit grönare och att att veganer, vegetarianer och flexitarianer utmanar och är med och utvecklar dagligvaruhandeln i Stockholm råder det ingen tvekan om, skriver White Guide Green på sin hemsida.

White Guide Green besökte 13 stadsdelar, däribland Bromma där City Gross finns. Butiken fick nivå 4 och dessutom tog man hem utmärkelsen ”Från Sverige” med motiveringen: Här har man infört ”svinnlådor” med frukt och grönsaker som inte är perfekta som kunderna kan köpa billigare. Dessutom stort engagemang kring svensk mat i allmänhet och märkningen Från Sverige i synnerhet – där man systematiskt och tydligt visar vägen till de blågula produkterna i butiken.

-Vi hade inte förväntat oss detta men det är ett kvitto på att arbetet vi gör går åt rätt håll! Jag vill lyfta köttet som vi styckar och är från svenska gårdar - det håller verkligen en hög kvalitet som våra kunder uppskattar. Vi har också många fina lokala leverantörer som Solna korv, Sorunda chark och Veddesta mejeri, berättar Niklas Örevik.

-Det känns jättekul att få ett bra betyg av White Guide, nu siktar vi på ett högre betyg till nästa gång! 

För ytterligare information:

Rebecca Wictor, PR & Content Specialist Bergendahls Food

rebecca.wictor@bergendahls.se 0766-102073


Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor
Kundkontakt
Kundkontakt