2018-03-28 15:04Nyheter

City Gross arrangerar vegetarisk minimässa i hela landet

null

Under vecka 14 arrangerar City Gross en vegetarisk minimässa i samtliga 42 butiker runt om i landet. Syftet är att få fler att våga prova, laga och äta vegetarisk mat.

– Vi vill inspirera kunderna att testa mer vegetarisk matlagning och få fler att flexa mellan kött och vegetariskt, berättar Daniel Forss, försäljningschef på City Gross.

Konsumtionen av alternativa proteinkällor ökar i Sverige när fler väljer att äta vegetariskt. Samtidigt anser många att det är svårt att tillaga en god vegetarisk rätt eller saknar kunskap om hur man kan variera sin kost och vilka vegetariska alternativ som finns.

City Gross arrangerar nu en vegetarisk minimässa i alla butiker under vecka 14. Under mässan ska fler få kunskap om alternativ till kött och få tips om hur man byter ut kött för att enkelt skapa vegetariska rätter. Populära rätter som hamburgare, pasta bolognese och tacos kan enkelt förvandlas genom att endast byta ut proteinet.

– Vi vill bidra med inspiration och visa att vegetariskt inte innebär en kall sallad utan att det finns många goda alternativ till kött som också är lättlagade, berättar Daniel Forss.

I butikerna kommer kunderna under en heldag få provsmaka på vegetarisk mat tillagad på plats i butikerna, ta del av tips och praktiska råd och härliga vegetariska recept att sedan testa hemma. Det kommer att finnas sju olika stationer där kunder får möjlighet att provsmaka bland annat bönburgare, tacofärs, vegetarisk chorizo och City Gross egna vegetariska smörgåstårta.

Boksignering
I butikerna har City Gross också samlat böcker som kan inspirera och ge förslag på vegetariska rätter att laga. Utvalda butiker kommer även få besök av skådespelaren och kocken Per Morberg som signerar sin kokbok ”Så gott som grön”. I kokboken finns en mängd gröna rätter som alternativ till traditionella kötträtter.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Daniel Forss, försäljningschef City Gross, 0706-77 74 74, daniel.forss@bergendahls.se


Om City Gross

City Gross grundades 1993 och består idag av 42 stormarknader samt e-handel. Samtliga butiker har butiksstyckat kött, manuella fiskavdelningar, egna butiksbagerier, landets bredaste sortiment av livsmedel, ett brett sortiment inom hus, hem och fritid samt ett storhushållssortiment för näringsidkare. City Gross drivs av Bergendahls som grundades 1922 och ägs idag av familjen Bergendahl Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.


Kontaktpersoner

Rebecca Wictor
PR & Kommunikation
Rebecca Wictor
Kundkontakt
Kundkontakt