Aktuellt


Välkommen till Centrum för AMPs, Forumtorgets och Haninge entrés nyhetsrum

Om oss i media

Om Centrum för AMP

Centrum för AMP är en idéburen ideell förening som arbetar med brottsförebyggande platsutveckling genom att levandegöra offentliga platser för att skapa trygghet. Som enda aktör i Sverige arbetar Centrum för AMP med en helhetslösning av gestaltning, aktivering, aktiviteter och evenemang på platser som är bemannade året runt.

Arbetet genomförs enligt AMP-modellen (affärs- och medborgarplats). Modellen är evidensbaserad och lägger stor vikt vid uppföljning. Den utgår ifrån internationellt välbeprövade teorier och metoder som broken windows, BIDs (Business Improvment Districts) och placemaking, som anpassats till svenska förhållanden

OM AMP-MODELLEN
Affärs- och medborgarplatsmodellen (AMP-modellen) är en platsutvecklingsmodell som syftar till att skapa trivsamma och trygga platser. En modell för utveckling och skötsel av offentliga rum.

AFFÄR står för betydelsen av att ha kommersiella krafter närvarande på en plats för att få den levande och inbjudande.  

MEDBORGARE understryker vikten av att skapa offentliga rum som är tillgängliga för alla. De värden som skapas genom dessa rum ska komma alla till del.

PLATS betonar platsens betydelse och nödvändigheten av att skapa en levande attraktiv samhällsmiljö där människor vill vara.   

Kontaktpersoner

Helena Olsson
VD
Helena Olsson
Philippa Staffas
Verksamhetsledare Haninge entré
Philippa Staffas
Carlos Lopez
Verksamhetsledare Forumtorget
Carlos Lopez
Johanna Carlberg
Kommunikationsstrateg
Johanna Carlberg