2013-07-02 15:13Pressmeddelande

WaterAid och Prat PR inleder samarbete

Prat PR och organisationen WaterAid inleder ett nära samarbete. Uppdraget inleds med en kampanj som kommer att pågå under hösten 2013. Det omfattar event, PR och opinionsbildning för att öka kunskapen om WaterAids arbete för allas rätt till rent vatten och sanitet.

WaterAid är en internationell organisation som startades 1981 och som har funnits i Sverige sedan 2009. WaterAid arbetar bland annat med insamling och opinionsbildning för att säkerställa att människor i världens fattigaste delar får tillgång till vatten, toaletter och kunskap i hygienfrågor.

– Prat PR gav oss en konkret och kreativ kampanjidé som var direkt kopplad till vår verksamhet. Dessutom har de visat stort engagemang och erfarenhet av liknande uppdrag vilket vi värdesätter. Det är första gången som vi inleder ett samarbete med en PR-byrå och vi är väldigt glada över att inleda ett nära samarbete. Startskottet blir en av de största PR-kampanjerna vi har genomfört, säger Cecilia Chatterjee-Martinsen, generalsekreterare på WaterAid.

Första uppdraget som inleds under hösten kommer att pågå främst i Stockholmsregionen och målgruppen är privatpersoner och företag.

– WaterAid gör ett fantastiskt arbete och vi är väldigt glada över att vi har fått möjlighet att samarbeta med dem. Rent vatten till alla är en viktig fråga som ligger mig varmt om hjärtat. Det är hedervärt att få arbeta med en organisation som bidrar till att göra så mycket gott, säger Gabriella Finnborg, vd på Prat PR.

Arbetsgrupp:

WaterAid
Cecilia Chatterjee-Martinsen, generalsekreterare
Moniqa Löfstedt, insamlare

Prat PR
Johanna Strömberg, Kundansvarig
Daniel Larsson, Projektledare
Oscar Eldin, AD

För mer information, vänligen kontakta,
Cecilia Chatterjee-Martinsen, generalsekreterare, WaterAid
073-661 22 88, cecilia.chatterjee-martinsen@wateraid.se

WaterAid är en ledande oberoende organisation som genom konkret bistånd, opinionsbildning och påverkan gör det möjligt för världens fattigaste att få tillgång till rent vatten, sanitet och kunskap i hygien.


Om WaterAid

WaterAid är en internationell organisation som arbetar för en värld där alla människor har tillgång till rent vatten, sanitet och hygien. Organisationen förändrar varje år miljoner människors liv genom ökad tillgång till rent vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen. WaterAid samarbetar med lokala partners för hållbara och långsiktiga lösningar, och påverkar beslutsfattare globalt och nationellt att öka prioriteringar och insatser för dessa grundläggande behov. WaterAid har verksamhet i 34 länder och sedan starten 1981 har 28,2 miljoner människor fått tillgång till rent vatten och 28,2 miljoner fått tillgång till toaletter som ett resultat av WaterAids arbete. WaterAid finns i Sverige sedan 2009. För mer information, besök www.wateraid.se


Kontaktpersoner

Anna Schön
Kommunikatör
Anna Schön