2013-10-24 15:14Pressmeddelande

Skulle du dricka smutsigt vatten? 768 miljoner människor har inget val. Låt rent vatten bli årets julklapp!

null

Välj att ge bort en julklapp som förändrar liv i år. För bara 200 kronor kan du ge en person livslång tillgång till rent vatten och sanitet. Genom att ge bort vatten i julklapp genom www.wateraid.se kan du eller ditt företag ge människor förutsättningen till ett bättre och friskare liv i jul.

Föreställ dig att du varje dag var tvungen att gå 6 kilometer för att hämta vatten till din familj. Det tar dig flera timmar. Tid som du istället kunde använt till att arbeta, tjäna pengar till din familj så att dina barn kan gå i skolan. Vattnet du mödosamt bär hem är inte rent och både du och dina barn blir ofta sjuka. Har ni otur får ni allvarliga infektioner som kan leda till döden. Så ser verkligheten ut för 768 miljoner människor runt om i världen. Men det går att förändra. Genom att stödja WaterAid bidrar du till att fler människor får tillgång till rent vatten och sanitet och därigenom möjligheten till ett bättre liv. 

Utan rent vatten hamnar människor i en ond cirkel av fattigdom och sjukdomar, var 40 sekund dör ett barn av vattenrelaterade sjukdomar som kan undvikas genom tillgång till rent vatten. Tillgång till rent vatten och toaletter tillsammans med kunskap i hygien bidrar till att hålla familjer friska, kvinnor och flickor säkra och barn kan gå i skolan. Vatten förändrar allt!

När du köper rent vatten i julklapp från WaterAid får du ett gåvobevis som symboliserar ditt bidrag till rent vatten och ett pysselkit till en vattenflaska att ge bort.

Företag som väljer att köpa sin julklapp via www.wateraid.se/jul2013 kan välja mellan fem olika företagspaket i prisnivåerna från 1 000 SEK till över 100 000 SEK. Julklapparna finns tillgängliga från och med den 11 november.

För mer information och ytterligare bildmaterial, vänligen kontakta:
Johanna Strömberg, Prat PR
08 545 152 41, johanna.stromberg@prat.se  

Cecilia Chatterjee Martinsen, Generalsekreterare WaterAid
08 677 30 20, cecilia.chatterjee-Martinsen@wateraid.se

WaterAids vision är en värld där alla har tillgång till rent vatten och sanitet. Den internationella organisationen arbetar i 27 länder världen över med att förändra liv för världens fattigaste genom tillgång till rent vatten, sanitet och kunskap i hygien. Sedan 1981 har WaterAid nått 19,2 miljoner människor med rent vatten och sedan 2004 15,1 miljoner med sanitet. För mer information besök www.wateraid.se.

 


Om WaterAid

WaterAid är en internationell organisation som arbetar för en värld där alla människor har tillgång till rent vatten, sanitet och hygien. Organisationen förändrar varje år miljoner människors liv genom ökad tillgång till rent vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen. WaterAid samarbetar med lokala partners för hållbara och långsiktiga lösningar, och påverkar beslutsfattare globalt och nationellt att öka prioriteringar och insatser för dessa grundläggande behov. WaterAid har verksamhet i 34 länder och sedan starten 1981 har 28,2 miljoner människor fått tillgång till rent vatten och 28,2 miljoner fått tillgång till toaletter som ett resultat av WaterAids arbete. WaterAid finns i Sverige sedan 2009. För mer information, besök www.wateraid.se


Kontaktpersoner

Anna Schön
Kommunikatör
Anna Schön