2013-01-16 11:52Pressmeddelande

Nu bloggar Strömmingsloppet om löpning

null

Följ Strömmingloppets egen bloggare Magnus Westerberg i hans utmaning i löparspåret i och kring Vaxholm inför Strömmingsloppet den 11 maj 2013.

Strömmingsloppet sökte i höstas efter en bloggare på Twitter och Facebook. Ett antal svarande anmälde sitt intresse. Strömmingsloppet valde vaxholmsprofilen Magnus Westerberg.

- Magnus är en entusiastisk vardagsmotionär som brinner för löpning och Vaxholm. Han är en bra representant för vår blogg, där både löpningen och Vaxholm omnämns, säger Helena Thunblad, informatör på Strömmingsloppet. Vi är glada att ha honom med i vår strävan att göra Strömmingsloppet till ett ännu större löparevent!

Magnus Westerberg är webbkommunikatör på STF och frilansjournalist bosatt i Vaxholm. Han gillar att springa och cykla mountainbike framförallt ute på Bogesund. Magnus kommer att blogga om bland annat löpning på http://blogg.strommingsloppet.se. Gå gärna in och kommentera hans inlägg samt engagera fler personer att anmäla sig till Strömmingsloppet den 11 maj 2013.

Loppet är en folkfest för boende i Vaxholm och en del av anmälningsavgiften går till WaterAid. Strömmingsloppet är det lopp som springer in mest pengar till Wateraid sedan löparloppet startade den 14 maj 2011. Hela 35 000 kronor sprang Strömmingsloppets deltagare in den 12 maj 2012.

Spring Strömmingsloppet den 11 maj – din anmälan gör att vi kan bidra med ytterligare medel till WaterAids verksamhet. Anmäl dig på www.strommingsloppet.se.

FAKTA OM STRÖMMINGSLOPPET

Strömmingsloppet går andra veckan i maj varje år, i Vaxholm - porten till norra skärgården!
Strömmingsloppet sätter miljön, hälsa och glädje i fokus! Löparloppet är miljömärkt genom Stiftelsen Håll Sverige Rent – det första löparloppet i Sverige! Minst en fjärdedel av anmälningsavgiften går till välgörenhet. Strömmingsloppet stödjer WaterAid Sverige. Första loppet gick 14 maj 2011. Antal löpare 2012 var cirka 460.

Klasser:
5 km & 10 km (herr och dam)
Lilla Strömmingsloppet för flickor och pojkar upp till 12 år

Arrangörer:
Dandelion Sportswear, www.dandelionsportswear.se
Fysio +, www.fysioplus.se/fp/
Thunblad & Son, www.thunbladoson.n.nu
Skarpö gård, www.skarpogard.se
Vaxholms Orienteringsklubb

WaterAid är en ledande oberoende organisation som genom konkret bistånd, opinionsbildning och påverkan gör det möjligt för världens fattigaste att få tillgång till rent vatten, sanitet och kunskap i hygien.


Om WaterAid

WaterAid är en internationell organisation som arbetar för en värld där alla människor har tillgång till rent vatten, sanitet och hygien. Organisationen förändrar varje år miljoner människors liv genom ökad tillgång till rent vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen. WaterAid samarbetar med lokala partners för hållbara och långsiktiga lösningar, och påverkar beslutsfattare globalt och nationellt att öka prioriteringar och insatser för dessa grundläggande behov. WaterAid har verksamhet i 34 länder och sedan starten 1981 har 28,2 miljoner människor fått tillgång till rent vatten och 28,2 miljoner fått tillgång till toaletter som ett resultat av WaterAids arbete. WaterAid finns i Sverige sedan 2009. För mer information, besök www.wateraid.se


Kontaktpersoner

Anna Schön
Kommunikatör
Anna Schön