2015-03-05 07:30Pressmeddelande

Miljoner skäl att fira - PostkodLotteriet ger WaterAid 7 miljoner kronor

null

Igår mottog WaterAid 7 miljoner kronor för sitt arbete med att förändra liv i världens fattigaste samhällen genom tillgång till rent vatten och sanitet. Bakom gåvan ligger Svenska PostkodLotteriet som med sin årliga förmånstagarutdelning ger drygt 50 organisationer, som på olika sätt arbetar för en bättre värld, en dryg miljard att dela på.

WaterAid fick för fjärde året i rad ta emot en check från PostkodLotteriet, denna gång på 7 miljoner kronor.

”Varje dag dör 1400 barn av diarré som orsakats av smutsigt vatten och dålig sanitet. Det är en fruktansvärd siffra som vi på WaterAid är fast beslutade om att förändra. Tack vara stödet från PostkodLotteriet och alla svenska lottköpare kan vi komma en bit närmare målet att alla, överallt, ska ha tillgång till rent vatten”, säger WaterAids generalsekreterare Cecilia Chatterjee-Martinsen.

Pengarna från PostkodLotteriet kommer göra nytta i de 26 länder där WaterAid är verksamma. När människor får tillgång till rent vatten kan den tid som tidigare lades på att hämta vatten istället användas till arbete och skolgång. Att ha tillgång till rent dricksvatten och toaletter på nära håll är en av de mest grundläggande mänskliga rättigheterna och ger förutsättningar för ett helt nytt liv.

För mer information, kontakta Magdalena Olsson, 08-677 30 33 eller magdalena.olsson@wateraid.se

Om WaterAid

WaterAid är en internationell oberoende organisation, som arbetar i 26 länder i Afrika, Asien, Centralamerika och Stillahavsområdet. WaterAid förändrar varje år miljontals liv genom ökad tillgång till rent vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen. WaterAid samarbetar med lokala partners för hållbara och långsiktiga lösningar. WaterAid påverkar beslutsfattare globalt och nationellt att öka prioriteringar och insatser för dessa grundläggande behov.

Sedan 1981, har WaterAid gett över 21 miljoner människor rent vatten och sedan 2004, har över 18 miljoner människor fått tillgång till toaletter och sanitet.

För mer information, besök http://www.wateraid.se


Om WaterAid

WaterAid är en internationell organisation som arbetar för en värld där alla människor har tillgång till rent vatten, sanitet och hygien. Organisationen förändrar varje år miljoner människors liv genom ökad tillgång till rent vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen. WaterAid samarbetar med lokala partners för hållbara och långsiktiga lösningar, och påverkar beslutsfattare globalt och nationellt att öka prioriteringar och insatser för dessa grundläggande behov. WaterAid har verksamhet i 34 länder och sedan starten 1981 har 28,2 miljoner människor fått tillgång till rent vatten och 28,2 miljoner fått tillgång till toaletter som ett resultat av WaterAids arbete. WaterAid finns i Sverige sedan 2009. För mer information, besök www.wateraid.se


Kontaktpersoner

Anna Schön
Kommunikatör
Anna Schön