2018-10-11 13:11Pressmeddelande

Kiviks Musteri bidrar till WaterAids arbete genom kampanjen Blanda&Ge

null

Vid årsskiftet startade Kiviks Musteri kampanjen Blanda&Ge till förmån för WaterAid. Genom kampanjen skänker de en summa för varje frukt- och bärdryckskoncentrat som säljs, och hittills har kampanjen dragit in över 350 000 kronor till WaterAids arbete. Stödet från Kiviks Musteri kommer göra stor skillnad för människor som fortfarande lever utan tillgång till rent vatten.

Under 2018 har Kiviks Musteri valt att för varje såld frukt- och bärdryckskoncentrat skänka en summa till WaterAids arbete för att fler människor ska få tillgång till rent vatten. Kampanjen heter Blanda&Ge, och hittills har Kiviks Musteri bidragit med över 350 000 kronor till WaterAids livsviktiga arbete.

Kampanjen Blanda&Ge är ett utmärkt exempel på hur företag och organisationer kan arbeta tillsammans för att lyfta den livsvikta vattenfrågan och samtidigt bidra till att fler människor i världen får rent vatten.

Mikael Ek, affärsutvecklingschef på Kiviks Musteri, kommenterar:

– Den varma sommaren har verkligen satt vattenfrågan på agendan även i Sverige, vilket har bidragit till att kampanjen fått bra spridning och gett konkreta resultat. Innan årets slut hoppas vi ha samlat in en halv miljon kronor till WaterAid vilket kommer göra stor skillnad för människor i drabbade områden. Vi måste alla hjälpa till och bidra, och hoppas genom kampanjen kunna lyfta detta viktiga arbete som görs; att fler ska få tillgång till rent vatten, säger Mikael Ek, affärsutvecklingschef på Kiviks Musteri.

Cecilia Chatterjee-Martinsen, generalsekreterare för WaterAid Sverige, kommenterar:

– Vi är väldigt glada över att kampanjen redan nu nått så bra resultat, och vill tacka Kiviks Musteri och deras kunder för att vi nu kan nå fler människor med rent vatten. Tillgång till rent vatten är en förutsättning för människors hälsa, för att barn ska kunna gå till skolan och för att kvinnor ska kunna leva bra och jämställda liv. WaterAids vision är en värld där alla människor har tillgång till rent vatten, och vi är väldigt glada över att Kiviks Musteri och deras kunder vill bidra till att göra det möjligt, säger Cecilia Chatterjee-Martinsen.

Om WaterAid

WaterAid är en internationell organisation som arbetar för en värld där alla människor har tillgång till rent vatten och sanitet. Organisationen förändrar varje år miljoner människors liv genom ökad tillgång till rent vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen. WaterAid samarbetar med lokala partners för hållbara och långsiktiga lösningar, och påverkar beslutsfattare att nationellt och globalt öka insatserna för dessa grundläggande behov.

WaterAid finns i 34 länder och sedan starten 1981 har 26,8 miljoner människor fått tillgång till rent vatten och 26,8 miljoner fått tillgång till sanitet som ett resultat av WaterAids direkta arbete. Besök www.wateraid.se för mer information.

Följ WaterAid på Facebook

Följ WaterAid på Twitter

Följ WaterAid på Instagram

  • Varje år dör 290 000 barn av diarrésjukdomar orsakade av smutsigt vatten och bristande sanitet. Det innebär runt 800 barn varje dag.
  • 844 miljoner människor saknar rent vatten.
  • Nästan 2,3 miljarder människor saknar grundläggande sanitet.
  • Varje krona som investeras i vatten och sanitet ger i genomsnitt fyra kronor tillbaka i ökad produktivitet och förbättrad folkhälsa.


Om WaterAid

WaterAid är en internationell organisation som arbetar för en värld där alla människor har tillgång till rent vatten, sanitet och hygien. Organisationen förändrar varje år miljoner människors liv genom ökad tillgång till rent vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen. WaterAid samarbetar med lokala partners för hållbara och långsiktiga lösningar, och påverkar beslutsfattare globalt och nationellt att öka prioriteringar och insatser för dessa grundläggande behov. WaterAid har verksamhet i 34 länder och sedan starten 1981 har 28,2 miljoner människor fått tillgång till rent vatten och 28,2 miljoner fått tillgång till toaletter som ett resultat av WaterAids arbete. WaterAid finns i Sverige sedan 2009. För mer information, besök www.wateraid.se


Kontaktpersoner

Anna Schön
Kommunikatör
Anna Schön