2013-04-24 14:33Nyheter

Kapstaden är nådd!

null

Rasmus och Susanne Engberg - 300 dagar och över 2100 mil på tandemcykel för allas rätt till rent vatten!

Måndagen den 15 april nådde Rasmus och Susanne fram till Kapstaden, målet på deras 300 dagar långa utmaning. De möttes av WaterAid Sydafrikas Khumbuzile Zuma, och ett tv-team. Sedan följde ett par dagar av tidnings-, radio- och tv-intervjuer för de båda tandemcyklisterna.

Knappt hade glädjen av att vara i mål hunnit lägga sig innan nästa goda nyhet kom: den 19 april passerade paret även sitt insamlingsmål på 100 000 kronor till WaterAids arbete. Därmed var hela utmaningen i hamn!

Efter en välförtjänt semester i Sydafrika kommer Susanne och Rasmus återvända till Sverige. I juni planerar de att avsluta hela projektet med att också cykla Vätternrundan.

» Läs i cykelbloggen här om när de nådde Kapstaden

» Läs vår intervju med Rasmus och Susann innan de åkte

» Läs Sydafrikanska Times intervju med Rasmus och Susanne

» Läs Sydafrikanska Cape Town Argus' artikel här

» Gå till Rasmus och Susannes insamling på Inspons.se


Om WaterAid

WaterAid är en internationell organisation som arbetar för en värld där alla människor har tillgång till rent vatten, sanitet och hygien. Organisationen förändrar varje år miljoner människors liv genom ökad tillgång till rent vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen. WaterAid samarbetar med lokala partners för hållbara och långsiktiga lösningar, och påverkar beslutsfattare globalt och nationellt att öka prioriteringar och insatser för dessa grundläggande behov. WaterAid har verksamhet i 34 länder och sedan starten 1981 har 28,2 miljoner människor fått tillgång till rent vatten och 28,2 miljoner fått tillgång till toaletter som ett resultat av WaterAids arbete. WaterAid finns i Sverige sedan 2009. För mer information, besök www.wateraid.se


Kontaktpersoner

Anna Schön
Kommunikatör
Anna Schön