2023-05-11 08:48Pressmeddelande

Föreningsmingel ska väcka intresse för ideellt engagemang i Göteborg

Fyra personer sitter vid ett bord och samtalar.Foto: Henrik Waardahl

Det ideella engagemanget i Sverige är starkt och varannan svensk engagerar sig ideellt. Inför sommaren är det många föreningar i Göteborg som söker frivilliga till olika aktiviteter och uppdrag. Den 12 maj arrangerar Volontärbyrån tillsammans med Sensus därför minglet ”Engagera dig i sommar” för att fånga upp göteborgarnas intresse för att engagera sig ideellt under sommaren.

–  Vi hoppas kunna bjuda på fin sommarstämning och fika samtidigt som göteborgare kan hitta ett volontäruppdrag. Genom att samla olika föreningar tror vi att många som idag inte är engagerade och inte riktigt vet i vilken förening de vill involvera sig kommer få en chans att mötas face to face, ställa frågor och hitta det engagemang som passar personen bäst. Det finns en hel del personer som stannar i Göteborg över sommaren och som kanske vill testa på att stå i second hand-butik eller arrangera festival, säger Elin Hansson, ansvarig för lokalkontoret i Göteborg.

Många av de föreningar som Volontärbyrån har kontakt med upplever att det är svårt att hitta nya frivilliga. Tillsammans med Sensus såg de ett behov av en mötesplats där föreningar och de som inte redan är etablerade i föreningslivet kan träffas. Bland annat kommer föreningar som Stadsmissionen, Djurens rätt, Rädda barnens ungdomsförbund och All my friends are stars för att delta i minglet.  
 Vi ser att vi oftast engagerar oss för att vi redan känner någon annan som är engagerad och vi får frågan. Men för någon som är ny i staden eller inte varit föreningsaktiv kan det vara svårt att veta var en kan hitta engagemang. Många mår bättre, känner att de bidrar till samhällsutveckling och får ett socialt sammanhang när de engagerar sig i en förening, säger Elin Hansson. 

Föreningsminglet äger rum den 12 maj kl. 15.00-17.00 på Kungsgatan 45, Göteborg och är helt kostnadsfritt för alla att besöka. 

Om Volontärbyrån Göteborg
Volontärbyrån är en ideell verksamhet som vill göra det enkelt för människor och ideella organisationer att hitta varandra. Vi gör det genom att förmedla ideella uppdrag via www.volontarbyran.org och genom att utbilda och stödja föreningar i frågor om ideellt engagemang. Volontärbyrån startade lokalkontor i Göteborg under 2022 för att underlätta för fler göteborgare att engagera sig ideellt och för stötta föreningar lokalt kring ideellt ledarskap.   

Kontakta oss gärna för mer information 

Elin Hansson 
Ansvarig för lokalkontoret Göteborg 
Tel: 072-529 50 60 
E-post: elin.hansson@volontarbyran.org 

Anna Snell
Presskontakt
Tel: 073-554 23 23
E-post: anna.snell@volontarbyran.org Om Volontärbyrån

Volontärbyrån hjälper människor och ideella organisationer att hitta varandra. Vi driver en förmedling av ideella uppdrag samt utbildar och stödjer föreningar i frågor om ideellt engagemang. Volontärbyrån bildades 2002 och har sedan dess varit ett stöd till föreningslivet i Sverige. Volontärbyrån är en ideell verksamhet inom Forum – Idéburna organisationer med social inriktning. Forum arbetar för att civilsamhället ska kunna verka för ett bättre samhälle. Hitta volontäruppdrag eller sök volontärer på www.volontarbyran.org


Kontaktpersoner

Anna Snell
Verksamhetsledare och kommunikationsansvarig
Anna Snell