2024-06-05 08:20Pressmeddelande

Visita välkomnar förslaget om gårdsförsäljning

Stefan Lundin, chefsjurist på VisitaStefan Lundin, chefsjurist på Visita

Visita välkomnar dagens förslag från regeringen om att tillåta gårdsförsäljning av alkoholhaltiga drycker. Visita har drivit frågan om gårdsförsäljning under lång tid då det skapar fler besöksanledningar, ökad turism, fler arbetstillfällen och stärker Sverige som måltids- och dryckesdestination.

- Förslaget innehåller förvisso vissa begränsningar som vi fortsatt tycker är för långtgående, men på det stora hela välkomnar vi förslaget. Visita har varit aktiva i diskussionen om gårdsförsäljning under lång tid och ser nu fram emot att svenska dryckesproducenter kommer att kunna utveckla sin besöksverksamhet ytterligare, säger Stefan Lundin, chefsjurist på Visita.

-Vi har länge hävdat att gårdsförsäljning är förenligt med såväl EU-rätten som Systembolagets detaljhandelsmonopol. Det är mycket glädjande att regeringen nu delar den bedömningen, avslutar Stefan Lundin.


Om Visita

Visita är en bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Visita samlar nästan 6 000 medlemsföretag med över 8 500 verksamheter. Bland våra medlemmar finns restauranger, hotell, campingar, nöjesparker, vandrarhem, spa-anläggningar, turistbyråer och skidanläggningar. Som bransch- och arbetsgivarorganisation är Visitas huvudsakliga uppgift att teckna branschens kollektivavtal, stödja Visitas medlemsföretag i att växa och utvecklas och driva för besöksnäringen viktiga frågor.


Kontaktpersoner

Alba Wiklund
Kommunikatör
Alba Wiklund