2021-10-05 07:00Pressmeddelande

Visita och Martin & Servera samarbetar för sunda arbetsplatser

Konkurrensen om arbetskraft är tuff på dagens arbetsmarknad – inte minst inom besöksnäringen. Därför behövs verktyg för att skapa arbetsplatser där medarbetare trivs och utvecklas – och dit fler gärna söker sig. Visita och Martin & Servera har tillsammans tagit fram webbutbildningen ”Sund arbetsplats” för att stötta chefer och ledare inom besöksnäringen i den utvecklingsresan.

- Att vara en attraktiv arbetsplats där medarbetarna trivs och får möjligheten att utvecklas kräver ett aktivt jobb från chefer och ledare. ”Sund arbetsplats” är ett uppskattat verktyg som stöttar det arbetet, säger Peter Thomelius, chef kompetensförsörjning på Visita.

- Vi vill hjälpa branschen på ett konkret sätt genom att göra kunskap lättillgängligt för chefer i besöksnäringen. Branschen behöver ledare som gör restauranger, caféer och barer till attraktiva arbetsplatser med bra arbetsklimat och möjligheter för medarbetare att växa och utvecklas, säger Kristina Ossmark, kommunikationsdirektör på Martin & Servera.

Innehållet i utbildningen har inspirerats av Branschkoden som tidigare tagits fram av BFUF. I utbildningen ingår områden som:

  • Ledarskap och medarbetarskap
  • Värderingar & engagemang
  • Grupputveckling
  • Lyckad rekrytering
  • Säkerhet och arbetsmiljö
  • Kompetensutveckling
  • Mångfald och inkludering
  • Målstyrning

 

Fram till den 1 december 2021 är utbildningen gratis för Martin & Serveras kunder. Därefter finns den att beställa via GastroMerit, Martin & Serveras utbildningsverksamhet, till ett ordinarie pris av 495 kr per användarlicens. För medlemsföretag i Visita ingår den utan kostnad som medlemsförmån.Om Visita

Visita är en bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Visita samlar drygt 5 500 medlemsföretag med över 8 200 verksamheter. Bland våra medlemmar finns restauranger, hotell, campingar, nöjesparker, vandrarhem, spa-anläggningar, turistbyråer och skidanläggningar. Som bransch- och arbetsgivarorganisation är Visitas huvudsakliga uppgift att teckna branschens kollektivavtal, stödja Visitas medlemsföretag i att växa och utvecklas och driva för besöksnäringen viktiga frågor.

Kontaktpersoner

Jonas Partheen
Presschef
Jonas Partheen
Press- och mediekontakter.