2022-01-10 11:47Pressmeddelande

Visita kritiserar hårdare restriktioner

Visita riktar kritik mot införandet av hårdare restriktioner mot bland annat serveringsställen och menar att vaccinationsbevis istället bör användas bredare.

  • Vaccinationsbevisen togs fram just för att den här typen av restriktioner skulle undvikas. Att införa till exempel begränsningar av öppettider innebär ett partiellt näringsförbud som slår stenhårt mot jobb och företag inom besöksnäringen, säger Jonas Siljhammar VD på Visita.
  • Vi har förståelse för att åtgärder behöver vidtas för att minska smittspridningen, men inget visar att smittspridning sker särskilt just på serveringsställen efter klockan 23.
  • Efter snart två år av pandemi och restriktioner är besöksnäringen hårt ansatt och många företag är skuldtyngda och riskerar att gå under. Vaccinationsbevis behöver införas som alternativ till hårda restriktioner och de ekonomiska stöden till drabbade företag behöver förbättras och snabbt nå ut till företagen, avslutar Jonas Siljhammar.


Om Visita

Visita är en bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Visita samlar drygt 5 500 medlemsföretag med över 8 200 verksamheter. Bland våra medlemmar finns restauranger, hotell, campingar, nöjesparker, vandrarhem, spa-anläggningar, turistbyråer och skidanläggningar. Som bransch- och arbetsgivarorganisation är Visitas huvudsakliga uppgift att teckna branschens kollektivavtal, stödja Visitas medlemsföretag i att växa och utvecklas och driva för besöksnäringen viktiga frågor.

Kontaktpersoner

Kommunikationskonsult
Dan-Aria Sucuri
Carl Johan Swanson
Kommunikationschef
Carl Johan Swanson