2023-05-08 19:22Pressmeddelande

Vimal Kovac invald i Visitas Hall of Fame

Vinnare Visita Hall of Fame 2023

Utmärkelsen Visitas Hall of Fame tilldelas Vimal Kovac, VD för Stureplansgruppen. Han får priset för att under nästan 30 år startat och utvecklat verksamheter som skapat unika upplevelser för gästerna. 

Vimal Kovac har en unik förmåga att se nya trender och omsätta dem i företagsidéer. Dessutom har han varit en stor pionjär i att använda PR för att driva affärer. För bland annat detta fick Vimal Kovac ta emot besöksnäringens finaste utmärkelse, Visitas Hall of Fame, i samband med middagen på Visitadagen 2023.

Ur juryns motivering:

”Pristagaren är en sann entreprenör som vid motgång fäster blicken på kreativa lösningar för att komma ut starkare på andra sidan. Hans ständiga jakt på nästa steg har fått gruppen att växa kraftigt. Från nöjesfokus till att idag vara drivande i många av besöksnäringens branscher. Från början hette företaget Ät, drick och var glad i Stockholm, och även om verksamheten numera finns på fler platser än huvudstaden kan inget bättre beskriva pristagarens professionella livsgärning.”

- Jag är otroligt glad och tacksam över denna utmärkelse. Min resa med Stureplansgruppen har varit fylld med utmaningar och möjligheter. Jag är oerhört tacksam för det fantastiska team som har varit med mig under alla dessa år. Utan deras engagemang, talang och hängivenhet hade vi aldrig kunnat skapa denna framgång. Det är ett hedrande pris som betyder mycket, inte minst eftersom det är branschen som utser vinnarna, säger Vimal Kovac.

Utmärkelsen delades ut på Restaurang K-märkt i Stockholm där nästan 400 personer från besöksnäringen var samlade. 

Om priset

Visitas Hall of Fame delas ut årligen och tilldelas en person som:
- har eller har haft ett mångårigt engagemang som företagsledare inom någon av besöksnäringens branscher,
- har gjort en exceptionell och bestående insats för besöksnäringen,
- har utgjort ett mångårigt föredöme som företagsledare,
- har utgjort ett mångårigt föredöme som kreatör,
- bedriver och har bedrivit sin verksamhet i enlighet med de av Visitas föreningsstämma fastställda etiska reglerna för besöksnäringen.


Om Visita

Visita är en bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Visita samlar nästan 6 000 medlemsföretag med över 8 500 verksamheter. Bland våra medlemmar finns restauranger, hotell, campingar, nöjesparker, vandrarhem, spa-anläggningar, turistbyråer och skidanläggningar. Som bransch- och arbetsgivarorganisation är Visitas huvudsakliga uppgift att teckna branschens kollektivavtal, stödja Visitas medlemsföretag i att växa och utvecklas och driva för besöksnäringen viktiga frågor.


Kontaktpersoner

Dan Jormvik
Pressansvarig
Dan Jormvik
Press- och mediekontakter