2023-03-10 07:00Pressmeddelande

Victoria Andersson vinnare av Hans Erik Börjeson-stipendiet

Victoria Andersson, Skidskolechef Idre Himmelfjäll, är årets vinnare av Hans Erik Börjeson-stipendiet på 30 000 kr. Stipendiet delas ut varje år och är uppkallat efter Visita Mellerstas hedersordförande Hans Erik Börjeson.

Juryns motivering lyder;  
”Årets stipendiat Victoria, har hittat hem i en av Sveriges basnäringar, besöksnäringen. Hon började sin karriär på andra sidan gränsen i Trysil men pandemin tog henne tillbaka till Sverige och chansen till en ledande position.
Hennes höga ambitionsnivå har tagit henne till höga höjder som förvaltas med största ödmjukhet och tillförsikt. En ung, driven ledare med stora utvecklingsmöjligheter inför framtiden. Ofta anlitad som kursinstruktör i både Sverige och Norge och som ung chef är Victoria med och utvecklar för framtiden. Hon skapar glädje och mervärde för såväl gäster som personal och ökar tillväxten inom sitt segment i svensk besöksnäring.”

Priset delades ut under Visita Mellerstas årsmöte på Sälens Högfjällshotell den 7 mars. Visita Mellersta uppmärksammar varje år talanger som har, eller kommer att ha, stor betydelse för utvecklingen av besöksnäringen. Stipendiet omfattar 30 000 kr och ska användas till kompetensutveckling inom branschen.

Hans Erik Börjeson var ordförande för SHR (Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare) – föregångaren till dagens Visita – under åren 1994 - 98. Innan dess var han ordförande för Visita Mellersta.

Kontaktuppgifter:
Victoria Andersson
Idre Himmelfjälls Skidskola
0253 30 13 97

Sara Andersson
Regionansvarig Visita Mellersta
023-580 48

 

 


Om Visita

Visita är en bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Visita samlar nästan 6 000 medlemsföretag med över 8 500 verksamheter. Bland våra medlemmar finns restauranger, hotell, campingar, nöjesparker, vandrarhem, spa-anläggningar, turistbyråer och skidanläggningar. Som bransch- och arbetsgivarorganisation är Visitas huvudsakliga uppgift att teckna branschens kollektivavtal, stödja Visitas medlemsföretag i att växa och utvecklas och driva för besöksnäringen viktiga frågor.

Relaterad media