2022-05-02 18:50Pressmeddelande

Thommy Backner från Högfjällshotellet invald i Hall of Fame

Thommy Backner tillsammans med Elisabeth Haglund, ordförande i juryn och Jonas Siljhammar, vd Visita.Thommy Backner tillsammans med Elisabeth Haglund, ordförande i juryn och Jonas Siljhammar, vd Visita.

Utmärkelsen Visitas Hall of Fame tilldelas Thommy Backner som bland annat driver Högfjällshotellet i Sälen. Han får priset för att ha skapat en unik destination som sätter gastronomin i centrum och för hans stora insatser för att attrahera och utveckla medarbetare till besöksnäringen.

I mer än tre decennier har Thommy Backner utvecklat Högfjällshotellet till att idag vara en egen och omtalad destination där gästerna kan uppleva högklassig service och stora delar av världens mat och dryck. Med stort driv har han hela tiden utvecklat sig själv, verksamheten och medarbetare, vilka flera har blommat ut till den allra yttersta toppen inom svensk gastronomi. För bland annat detta fick Thommy Backner ta emot besöksnäringens finaste utmärkelse, Visitas Hall of Fame, på en stor gala ikväll, där juryn bland annat sa:

”I över 30 år har pristagaren siktat långt över höga fjällets kam med ett enastående resultat. Genom sitt stora driv och mod har pristagaren skapat en unik destination. Men engagemanget sträcker sig även till det omkringliggande samhället där pristagaren engagerat sig djupt för näringens kompetensförsörjning och även varit starkt drivande för att skapa nya högflygande planer som gynnar hela regionens besöksnäring.”

Utmärkelsen delades ut på Grand Hôtel i Stockholm ikväll där stora delar av besöksnäringen var samlad.

-- Jag är väldigt glad och tacksam. Det är ett hedrande pris som betyder mycket, inte minst eftersom det är branschen som utser vinnarna, säger Thommy Backner.

 

Om priset
Visitas Hall of Fame delas ut årligen och tilldelas en person som:
• har eller har haft ett mångårigt engagemang som företagsledare inom någon av besöksnäringens branscher,
• har gjort en exceptionell och bestående insats för besöksnäringen,
• har utgjort ett mångårigt föredöme som företagsledare,
• har utgjort ett mångårigt föredöme som kreatör,
• bedriver och har bedrivit sin verksamhet i enlighet med de av Visitas föreningsstämma fastställda etiska reglerna för besöksnäringen.Om Visita

Visita är en bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Visita samlar drygt 5 700 medlemsföretag med över 8 800 verksamheter. Bland våra medlemmar finns restauranger, hotell, campingar, nöjesparker, vandrarhem, spa-anläggningar, turistbyråer och skidanläggningar. Som bransch- och arbetsgivarorganisation är Visitas huvudsakliga uppgift att teckna branschens kollektivavtal, stödja Visitas medlemsföretag i att växa och utvecklas och driva för besöksnäringen viktiga frågor.

Kontaktpersoner

Jonas Partheen
Presschef
Jonas Partheen
Press- och mediekontakter.